Međunarodni je dan grljenja, evo kako samo jedan zagrljaj utječe na nas

Written by on 21/01/2022

21. siječnja u svijetu se obilježava Međunarodni dan zagrljaja. Psihologinja Romilda Roje objasnila je za Ultra jutro pozitivne učinke grljenja na sve nas, a osvrnula se i na fizički kontakt u vrijeme pandemije.

– Grljenje je fizički kontakt kojim ispuštamo brojne pozitivne emocije, i ljubav, i zadovoljstvo, a čak i utjehu. Kad je nekome teško, samo nekoga zagrlimo i ne moramo ništa reći – pojasnila nam je ova ugledna splitska stručnjakinja.

Kriza uslijed koronavirusa utjecala je na sve aspekte života pa tako i na ljudsko ponašanje i mentalno zdravlje. Međutim, u vrijeme virusa trebamo pokazati ljudima da nisu sami:

– U pandemijsko vrijeme smanjujemo fizičke kontakte, ali grljenje je najjeftiniji i najjednostavniji način da nekome pokažemo da ga volimo, da nam je stalo do njega i da nam je podrška – zaključila je Romilda Roje.

Inače, ova je psihologinja nedavno u programu Ultra jutra objasnila i kako siječanj utječe na mentalno zdravlje te je dala zlatni savjet za izbjeći depresiju. Detalje potražite ovdje.

Ultra jutro poslušajte svaki radni dan od 8 do 12, samo na Ultri Split.

FOTO: Pixabay.com


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background