U Domu mladih počinje besplatna RADIOnica “Streamaj dan”, organizatori: Savršeno za sve zainteresirane mlade

Written by on 21/01/2022

Već dulje vrijeme u programu Ultre Split pratimo bogat raspored radionica i predavanja u splitskome Domu mladih. U ponedjeljak ondje započinje prvi dio trodnevne radionice Streamaj dan, a Natalija Borjan je za Ultra jutro otkrila detalje.

Ova radionica započinje 24. siječnja, a sastoji se od ukupno tri ciklusa. Moguće je priključiti se samo jednome ili sudjelovati u sva tri – objasnila nam je voditeljica promotivnih i programskih aktivnosti Platforme.

Radi se o projektu koji za cilj ima uključiti mlade u kulturno-umjetničke online programe. Tri ciklusa koja radionica pokriva su:

1. RADIO U ZAJEDNICI / 24. – 27. siječnja (17 – 20h)        

Voditelj: Ivica Mitrović

Kroz uvodnu radionicu koja se bavi streaming radijom u zajednici cilj je polaznicima i polaznicama pružiti osnovna znanja o konceptu i misiji community radija, streaming radio tehnologiji, automatizaciji programa, realizaciji programa u studiju, suradnji kroz cloud servise uz praktični online rad na stvaranju zajedničkog radijskog programa.

2. PRIPREMA RADIJSKE EMISIJE / 31. siječnja – 1. veljače (17 – 20h), 2. – 4. veljače (17 – 19h)

Voditelji: Kristina Tešija, Tina Jozica Baričev

Drugi modul radionica bit će fokusiran na radijsku praksu; polaznice i polaznici saznat će više o različitim radijskim formatima, dobiti savjete i smjernice za osmišljavanje i produkciju radijskog sadržaja te imati priliku poslušati različite formate iz arhive community radija, ali i okušati se u različitim praktičnim vježbama vezanima uz pripremu i produkciju radijskih priloga. Finalni proizvod – radijska emisija kolažnog tipa producirana od strane polaznika i polaznica – bit će emitirana na radiju.

3. ŠKOLA JINGLOVA / 7.- 10. veljače (18 – 21h)

Treći modul posvećen je izradi radijskih jinglova i obuhvatit će upoznavanje s konceptualnim, tehničkim i kreativnim aspektima izrade ove temeljne radio forme, rad u programima obrade i montaže zvuka te snimanje materijala i izrada radijskih jinglova pod mentorstvom voditelja.

Borjan je otkrila i kome je radionica namijenjena:

Nekad se ljudi malo razočaraju, ali prepozicije projekta su takve… Dobna granica su mladi do 25 godina – zaključila je te pozvala sve da se što prije uključe.

Broj sudionika ograničen je na 15, a prijave su obavezne i vrše se putem obrasca na linku https://docs.google.com/forms.

Detaljan raspored mjesečnih događanja u splitskome Domu mladih potražite ovdje.

Ultra jutro poslušajte svaki radni dan od 8 do 12, samo na Ultri Split.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background