Radionice, književne večeri, izložbe, grupe podrške: Dom mladih sprema bogat program u siječnju!

Written by on 12/01/2022

Prvi mjesec slovi kao jedan od najdosadnijih i “najgluvljih” u godini. Završavaju adventska događanja i kreće zatišje do sezone. Međutim – ekipa iz splitskoga Doma mladih udara kontru tome i priprema bogat program kroz cijeli mjesec.

U nastavku pročitajte detaljan plan i program događanja u siječnju:

do 15.01. – 20h
NMG@PRAKTIKA_ANDREA RESNER: GIRL WHO KISSES BUTTERFLIES
Galerija kluba Kocka
Otvorenje izložbe Andreje Resner: Girl Who Kisses Butterflies. Na svoj prepoznatljiv način Andrea Resner radi ambijentalnu instalaciju, zadržavajući multimedijalnost, koju ovaj put nadopunjuje i još jednom novom formom – poezijom. Više na linku

do 18.01. -14-21h
IZLOŽBE MIRKA ILIĆA I NAJBOLJEG SUVREMENOG HRVATSKOG DIZAJNA
Galerija MKC
Čak dvije izložbe dizajna: IZLOŽBE MIRKA ILIĆA: IZ POVIJESTI LJUDSKE GLUPOSTI – DIZAJNERSKA POVIJEST SVIJETA i IZLOŽBA HRVATSKOG DIZAJNA 19/20 – NAGRAĐENI RADOVI. Izložbe se mogu pogledati svaki dan osim, nedjeljom i praznikom, od 14 do 21 h. Više na linku.

11./18./25.01. – 19-21h
GRUPA UZAJAMNE PODRŠKE
Open Box
Grupe uzajamne podrške su otvorena besplatna druženja namijenjena osobama s mentalnim poteškoćama, sa ili bez postavljene dijagnoze ili iskustva psihijatrijske hospitalizacije. Zamišljene su kao prostor psihosocijalnog osnaživanja kroz iskren razgovor, zajedništvo i uzajamnu ljudsku podršku u procesu oporavka. Grupe podrške su besplatne i otvorene za sve građane, neovisno o dobi, obrazovanju ili specifičnim teškoćama.

12.01. – 20h
PROJEKCIJE UMAS FILMOVA
Hodnik (Klub Kocka)
Večer projekcija kratkometražnih filmova studenata koji su završili ili trenutačno studiraju na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer film i video. Više na linku.

12.01. – 19:30-21:30h
UPISI: ŠKOLA TRADICIONALNE IRSKE GLAZBE
Open Box
Želite li naučiti svirati irsku tradicionalnu glazbu na frulici ili na nekom drugom melodijskom instrumentu i tako postati aktivni sudionik irskih sessiona? Predavači su članovi grupe Harry and the Engineers te njihovi prijatelji, a sve dodatne informacije kao i predbilježba budućih polaznika održati će se 12.01.2022. Više na linku.

14. i 15.01.
ŠKOLA KRITIKE VIZUALNIH UMJETNOSTI
Razred i online
Škola kritike vizualnih umjetnosti novi je program izvaninstitucionalne edukacije koji udruga Mavena realizira jednom godišnje. Prvoga dana u 18h održati će se razgovor s umjetnicom Andreom Resner i kustosicom Jasminom Šarić povodom izložbe “Girl who kisses butterflies” u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA, a nakon toga u 19h s kustosicom Elenom Veljanovskom osvrt na perspektive investigativnih estetika. Drugoga dana, 15.01., planirani su razgovor, zaključci i evaluacija Škole. Više na linku.

15.01.
MALA ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE
Razred
Nastavak Male škole medijske kulture u sklopu koje se održavaju predavanja iz područja Teorije audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Povijesti i analize filma (Dora Baras), Snimanja (Boris Poljak), Animacije i montaže (Natko Stipaničev), Metodologija rada u nastavi (Ivana Rupić). Prijave su zatvorene.

16./22. i 23/29. i 30.01.
DUMP INTERNSHIP
Razred
DUMP Internship se sastoji od predavanja i radionica na kojima se obrađuju teme specifične za ova četiri područja: multimedija, dizajn, marketing, programiranje.

17. i 24.01. – 17-20h
GRUPA “PISCI ZA PISCE”
Open Box
Književne večeri svakog ponedjeljka.

17.01. – 20h
DECOUPAGE RADIONICA
Galerija kluba Kocka
Salvetna tehnika ili decoupage je umijeće ukrašavanja predmeta od drveta, keramike ili stakla, lijepljenjem salveta. Voditeljica: Jelena Parčina. Radionica se održava u sklopu programa “Ubijmo dosadu”. Sudjelovanje je besplatno. Više na linku.

21.01.
ZVJERINJAK
Klub Kocka
Čaga uz glazbeni izbor queer DJ-a.

22. i 23.01. – 09- 17h
AUDICIJA – CRVENI NOSOVI
Mala scena
Audicija u Splitu za primanje novih klaunova u splitski tim! Crveninosovi klaunovidoktori traže nove klaunove koji bi se pridružili splitskom timu u ispunjavanju njihove misije! Svaki kandidat treba poslati prijavu najkasnije do 17.1.2022. na info@crveninosovi.hr koja treba sadržavati životopis na engleskom jeziku s naglaskom na umjetničko iskustvo te sliku kandidata.

23.01. – 19h
SAMOOBRANA ZA ŽENE
Mala scena
Voditeljica: Tamara/udruga TDM. Radionica je namijenjena svim ženama koje zanima kako se ponašati u životno mogućim situacijama verbalnog napada, odnosno fizičkog konflikta (udaraca, povlačenja, čupanja i slično). Radionica je osmišljena od strane volontera/trenera koristeći elemente iz više borilačkih sportova, sustava samoobrane. Uključuje i psihološki pristup kako bi što jasnije bilo prilagođeno realnim životnim situacijama (napadima i nasilju općenito). Program je prilagođen polaznicama i iskoristiv je u realnom životu. Za sudjelovanje u radionici je potrebno prijaviti se u inbox UBIJMO DOSADU. Sudjelovanje je besplatno.

24.01. – 20h
WEST COAST SWING RADIONICA
Galerija kluba Kocka
Radionica se održava u sklopu programa “Ubijmo dosadu”. Sudjelovanje je besplatno.

24.-27. i 31.01. – 17-20h
STREAMaj dan
online
STREAMaj dan radionice, koje će se održati u sklopu projekta Dan po dan – Mladi u kulturi online, sudionike će upoznati s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u studiju. Provodi ih KLFM radio u zajednici. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Radionice su namijenjene mladima do 25 godina, a prijave se zaprimaju putem online obrasca.

27.01. – 20h
IZRADA SAPUNA I OSTALIH PRČUGARIJA
Galerija kluba Kocka
Radionica se održava u sklopu programa “Ubijmo dosadu”. Sudjelovanje je besplatno.

Svi detalji nalaze se na društvenim mrežama Doma mladih, kao i na njihovoj web stranici www.pdm.hr.

FOTO: Telegram


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background