NAKON LA CINTURE, ALVARO SOLER NA ULTRI PJEVAO ZA HAJDUKA!

Written by on 13/05/2022

Planetarno popularni Alvaro Soler, kojeg je pjesma ‘Al mismo sol‘ s Jennifer Lopez lansirala u zvijezde, povodom izbacivanja nove klupske himne ‘Solo para ti’ u suradnji s umjetnikom hrvatskih korjena, DJ Topicom, popričao je s nama o svom mješovitom porijeklu, nadolazećoj turneji, nogometu i zapjevao pjesmu za Hajduka.

Jutarnji Zoom intervju možda nije definicija savršenog jutra Alvaru Soleru, ali zato nam je odmah otkrio što je: ‘Obilan doručak, vruća voda i inhaliranje, onda đir po suncu. Kava naravno, ja pijem capuccino sa zobenim mlijekom. Čovjek može puno toga saznat o drugom čovjeku preko kave kakvu pije’, rekao je Soler i zapamtio je na koji način naručit kavu kad dođe u Split – ‘velika s toplin’.

Alvarao je inače prava društvena tortilja, kako se on voli nazvat: ‘Otac mi je Njemac, mama Španjolka, živio sam dugo i u Japanu. A hrana mi je jako bitna u životu, tako da je Španjolska jaja, krompir njemačka, Japan su začini – sve kulture stopljene u jednom loncu, to sam ja.’ Inače, Soler je poliglot i priča 6 jezika, ali ipak mu je materinji španjolski najdraži.

Alvaro je upravo završio sa snimanjem Voice Kids Geramany gdje je bio jedan od mentora: ‘Predobro iskustvo. Djeca su puna iznenađenja i uživaš dok ih gledaš kako napreduju iz emisije u emisiju.’

Europska turneja mu počinje 14.05., tako da se nije baš odmorio između projekata:’Puno se inhaliram da glas održim svježim, jer nisam pjevao prošli tjedan uopće, ali kad krene turneja, zagrijavat ću se pjevajući, spreman sam i jedva čekam!’, rekao je.

‘Solo para ti’ je projekt u kojem je zaflertao i s EDM-om. ‘Obožavam eksperimentirat da ne bude dosadno. Tako da je bilo jako zabavno surađivat s Topicom, koji je, osim što je jako talentiran, i moj jako dobar prijatelj.’ Nažalost, neće se pridružit Topicu u Umagu na Sea staru krajem svibnja jer ima nastup taj dan u Bratislavi, ali planira doć u Hrvatsku u kojoj nikad nije bio. ‘Imam puno prijatelja iz Hrvatske i stvarno ne znam kako dosad nisam bio, Hrvatska je vjerojatno jedno od najljepših mjesta u kojima još nisam bio.’ Predložili smo mu da dođe na Ulta Europe fesival na što je rekao da postoji velika vjerojatnost da upravo tad posjeti i Split i otoke. Obzirom da je visok 190 cm, uklopit će se kao naš:)

Alvaro Soler, behind the Zoom interview

Njegove pjesme su često jako kontradiktorne, ritam je upbeat, ali stihovi su melankolični:’Volim kontrast, bilo bi dosadno da je sretna pjesma i sretni stihovi. Život ima pozitivno i negativno, to preslikajem u pjesme. I spot za ‘Solo para ti’ je malo mračan i umjetnički, to sam htio da malo proširim dojam.’

Otkrio je da će u Kataru na svjetskom bez razmišljanja navijat za svoje Španjolce iako su u skupini s Njemačkom, a Barca mu je šta je nama Hajduk. Tako da je bez problema odradio navijanje za Hajduka, a kako je to Alvaro izveo, pogledajte u videu.

ALVARO SOLER, ZOOM INTERVJU @ULTRA SPLIT

Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background