IZ BRAZILA U SPLIT STIŽU ZLATO I SREBRO!

Written by on 10/05/2022

Sjajne vijesti stigle su iz Brazila sa olimpijskih igara gluhih gdje je Matea Kolovrat osvojila naslov olimpijske pobjednice u kategoriji +67 kilograma, a Petra Goleš srebro u kategoriji do 49 kilograma.

Matea Kolovrat

Matea Kolovrat je ovim zlatom ujedinila naslove svjetske prvakinje, europske prvakinje te sada i olimpijske pobjednice. U prvom kolu je s 28:0 prekidom slavila protiv Iranke Maryam Rahimi, u drugom je bila bolja od Lee Dasom iz Koreje, također s 28:0 dok je finalnu borbu Turkinji Seker Selver prepustila 5 bodova i do naslova olimpijske pobjednice otišla pobjedom 30:5. Tri nadmoćne pobjede s ukupnom bodovnom razlikom 86:5 protiv tri taekwondo velesile Irana, Koreje i Turske dovoljno govore o tome koliko je Matea spremna stigla u Brazil. Petra je povela 3:0, reprezentativka Turske okrenula na 9:6 da bi se u posljednju rundu ušlo s neriješenih 9:9.

Tako je taekwondo klub Marjan na neki način napravio sličnu stvar kao i u Tokiju na olimpijskim igrama čujućih gdje su prve dvije medalje za Hrvatsku bile upravo iz tog taekwondo kluba.

Hrvatska seniorska taekwondo reprezentacija koja se nalazi na pripremama za europsko seniorsko prvenstvo u Manchesteru na koje putuju za par dana će danas s priprema doći na splitski aerodrom dočekati olimpijsku pobjednicu gluhih Mateu Kolovrat i srebrnu Petru Goleš koje se vraćaju iz Brazila. Na taj način će i oni odati veliko priznanje svojim kolegama i sparing partnerima, a i gluhim sportašicama će značiti da im na doček dođu sportaši poput Matee Jelić, Tonija Kanaeta, Brune Vuletić, Kristine Tomić, Ivana Šapine itd.Na doček dolaze predstavnici Grada Splita, Županije Splitsko-dalmatinske, Splitskog saveza športova, Hrvatskog sportskog saveza gluhih i Splitskog sportskog saveza gluhih. Prema rasporedu avion iz Frankfurta slijeće u 13:45.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background