Matija Cvek za Ultru Split: Nika me ne zove, a s TikTokom nisam kliknuo

Written by on 02/05/2022

Nakon osvajanja nagrade na Zagrebačkom festivalu, a prije nastupa u Splitu, mladi talentirani pjevač Matija Cvek stigao je u studio Ultre Split. Tom je prilikom otkrio za koji bi film snimio soundtrack, pokazao je koliko poznaje dalmatinske riječi, a snašao se i u glazbenom izazovu.

– Primili smo nagradu za najemitiraniju pjesmu 2021. za hit “Ptice”, nastupali smo s Josipom Palametom i Goranom Oreškovićem, pjevali smo 4M, to je nešto novo za mene – komentirao je Cvek osvrnuvši se na 69. izdanje Zagrebačkog festivala.

Na pitanje postoji li naziv za njegove fanove poput Beliebera, Swiftiesa i ostalih, zaključio je da još ne postoji, ali razmišlja o “Cvekerima”. Za sebe kaže da nema nadimak ni među najbližima. Na pitanje kako ga djevojka zove, rekao je:

Nika me ne zove, Nika šalje poruke! A nitko me ne zove Matija, svi me zovu Cvek.

U programu Ultre Split otkrio je i kako mu je celebrity crush velška glumica Catherine Zeta Jones, a kad bi imao priliku snimit soundtrack za neki film, to bi definitivno bio Batman.

– To bi bilo dobro. Veliki sam fan. Možda ima šanse da i tu nešto napravimo, tko zna – poručio je.

Zaključio je i kako je suđeno da u Split stiže baš na dan utakmice Hajduka, a s obzirom na to da je često u Splitu, provjerili smo koliko ovaj 29-godišnjak poznaje tradicionalne dalmatinske izraze. Kako se snašao, možete pogledati u videu.

U glazbenom je izazovu uz dječje klavijature i beatbox kolege Filipa iz The Funkensteinsa, Cvek trebao otpjevati odgovore na postavljena pitanja. Između ostaloga, otpjevao je da bi za supermoć volio imati nevidiljivost, da pije beskofeinsku kavu te da je njegova karaoke pjesma “The winner takes it all”. Kako je to zvučalo i izgledalo, možeš provjerit na našem instagramu.

Na pitanje zašto nije aktivan na TikToku, ovaj talentirani pjevač kratko je obrazložio:

– Baš me ne zanima, nije moj đir, ja sam više za vidimo se na kavici pa popričamo pa ti ja kažem šta ima. Iako, imam ja TikTok. I jedan video na njemu:)

Naposljetku, otkrio je kako u ljetu pred nama sprema nastupe diljem zemlje:

– Zadar (20.5.), Osijek, Županja, Ugljan (17.6.), Petrinja (18.6.), možda Split, Pula, Dubrovnik, svuda smo – zaključio je Matija Cvek.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background