UMAS slavi i u prosincu – donosimo pregled događanja

Written by on 02/12/2021

Umas je nešto ranije započeo sa slavljem četvrt stoljeća.
O tome smo već pisali pa ako si slučajno propustio članak, podsjetit se možeš ovdje.
U nadi da ćeš pronaći nešto za sebe, ovaj put donosimo ti pregled kulturno-umjetničkih događanja za prosinac.

umas
#25godinaumasa
 • 1. 12. 2021. / Revija UMAS 2021
  Revija UMAS 2021 natjecateljska je revija studentskih kratkih filmova kojoj će ovo biti treće izdanje u ovom obliku. Žiri dodjeljuje glavnu nagradu Revije, a na samoj manifestaciji bit će dodijeljena i nagrada publike.
  Revija će se održati u Kinoteci Zlatna vrata s početkom u 20:00 sati.
 • 1. 12. 2021. / Koncert sakralne glazbe
  Studenti Odjela za glazbenu umjetnost sudjeluju u koncertnim aktivnostima manifestacije Cro Patria. Na programu su djela Bacha, Cherubinia, Pejačević, Durantea, Mozarta, Mascagnia, Gomeza, Vivaldia, Sokola, Lukačića, Francka i Zajca.
  Koncert se održavaju crkvi sv. Frane s početkom u 19:30.
 • 3. 12. 2021. / Generativna i eksperimentalna fotografija – Preslika stvarnosti i stvarnost preslike
  Radionica je sastavni dio programa cjeloživotnog učenja na Međunarodnoj ljetnoj školi Sveučilišta u Splitu (Split Summer School). Nastava je mentorska, teorijska i praktična. Zbog specifičnosti materije koja se predaje, nastava se izvodi u malim grupama. Praktični rad uključuje istraživanje i eksperimentiranje u području fotografskog medija. Radionica se održava u Umjetničkoj akademiji u Splitu pri Odsjeku za slikarstvo, a traje od 10 do 15 sati.
 • 3. 12. 2021. / Jadra Ryle, “Ženstvena apstrakcija: rodna politika dekoracije u ‘Deset najvećih’ Hilme af Klint”
  Kroz predavanje će se predstaviti inovativno čitanje radova švedske modernističke umjetnice Hilme af Klint. Predavanje se održava u Umjetničkoj akademiji u Splitu pri Odsjeku za likovnu umjetnost.
 • 5. 12. 2021. / Koncert sakralne glazbe
  Studenti Odjela za glazbenu umjetnost sudjeluju u koncertnim aktivnostima manifestacije Cro Patria. Na programu su djela Bacha, Cherubinia, Pejačević, Durantea, Mozarta, Mascagnia, Gomeza, Vivaldia, Sokola, Lukačića, Francka i Zajca. Koncert se održava u Splitskoj nadbiskupiji s početkom u 12 sati.
 • 6. 12. 2021. / Koncert sakralne glazbe
  Studenti Odjela za glazbenu umjetnost sudjeluju u koncertnim aktivnostima manifestacije Cro Patria. Na programu su djela Bacha, Cherubinia, Pejačević, Durantea, Mozarta, Mascagnia, Gomeza, Vivaldia, Sokola, Lukačića, Francka i Zajca. KOncert se održava u Zagrebu u crkvi sv. Petra s početkom u 19:30.
 • 7. 12. –- 17. 12. 2021. / Premijere 83 / Ivona Pupačić
  Samostalna izložba magistrice slikarstva Ivone Pupačić . Riječ je o ciklusu samostalnih izložbi kojima se javnosti predstavljaju studenti Odjela za likovne umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu. Izložba se može posjetiti od ponedjeljka do subote, 16.30 – 21.30 u Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata.
 • 11. 12. 2021. / Donat Zeko: Riblje priredbe
  Javna izvedba diplomske predstave. Predstava će se održati u Umjetničkoj akademiji u Splitu početkom u 20 sati.
 • 17. 12. 2021. / 5. susret Alumni kluba Odjela za glazbenu umjetnost
  Cilj susreta je razmjena iskustava o glazbeno-pedagoškom i umjetničkom radu u pandemijskim okolnostima, izazovima, ograničenjima, ali i nekim novim mogućnostima koje je donijelo „novo“ vrijeme. Događaj će se održati putem Zooma.
 • 20. 12. 2021. / Božićni koncert studenata Odsjeka za glasovir
  Koncert će se održati u Umjetničkoj akademiji u Splitu, u dvorani Odjela za glazbenu umjetnost s početkom u 18:00 sati.

20. 12. 2021. / Nastup ansambla violinista KINOR
Koncert ansabla violinista KINOR pod umjetničkim vodstvom doc. art. Evgenie Epshtein. Violinisti su studenti Umjetničke akademije u Splitu koji studiraju u klasi E. Epshtein.
Koncert će se održati u Hrvatskom domu Split s početkom u 20 sati.

Radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, posjetitelji navedenih događanja dužni su pridržavati se mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background