Techno zvijezde prikupile preko 120 tisuća dolara za pomoć Bejrutu

Written by on 15/09/2020

Preko 100 DJeva i producenata iz svih krajeva svijeta sudjelovalo je na drugom humanitarnom virtualnom festivalu “#ForBeirut” održanom u nedjelju.

Na inicijativu Carla Coxa u suradnji s Electronic Labour Dayjom i Beatport ReConnectom organizirala su se dva virtualna festivala za pomoć Bejrutu koji je nastradao u eksploziji amonijevog nitrata u gradskoj luci početkom kolovoza. Prvi humanitarni virtualni festival se održao 22. kolovoza, dok drugi se održao u nedjelju 13. rujna.

Techno velikani kao Amelie Lens, Carl Cox, Derrick May, Kölsch, Roger Sanchez, Seth Troxler, Umek i mnogi drugi među kojima se našao i hvarsko-splitski duo Outcome su pripremili setove iz svojih domova za desetke tisuća fanova elektronske glazbe.

Cilj virtualnog festivala “#ForBeirut” je bio skupiti 500 tisuća dolara koje će se proslijediti trima humanitarnim organizacijama Beirut Emergency Fundu, Impact Libanonu i Bebw’shebbeku. Kroz dva virtualna festivala, u trajanju nešto više od 24 sata, techno zvijezde i njihova publika su prikupili više od 120 tisuća dolara. Prikupljanje sredstava za pomoć Bejrutu i dalje traje, a novi treći virtualni festival se već planira kako bi se ostvario zadani cilj.

Prvi virtualni festival možete poslušati na YouTube kanalu Beatporta, dok drugi je trenutno dostupan samo na Facebook stranici Beatporta.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background