Košarkaši Splita uoči prijateljske utakmice sa Zadrom, aukciji dresova i sindikatu igrača

Written by on 11/09/2020

Uoči prijateljske utakmice sa Zadrom, košarkaši Splita Pavle Marčinković i Toni Perković za Ultru Split otkrili su da će dresovi s te utakmice biti ponuđeni na aukciji. Doznali smo i da bi Pavle, da nije košarkaš, bio sindikalist, a Toni im je ispričao i na što najlakše potroši novac.

U sklopu obilježavanja 75. rođendana klubova sutra će se na Gripama održati prijateljska utakmica humanitarnog karaktera. KK Zadar i Split otvorili su zajednički račun preko kojeg prikupljaju donacije za epidemiološke službe svojih gradova.

„Mislim da će bit zanimljivo jer ćemo prvi put u povijesti igrati u bijelim dresovima. Za sve zainteresirane, ti dresovi će biti na aukciji, moći će se natjecati za njih. Ja sam svoj već pikirao, odnosno, ja ću svog…“, otkrio je Pavle voditeljici Valentini Miletić.

„75 je godina kluba, nadam se da će biti zabavno i da ćete donirati našim epidemiološkim službama“, poručio je Toni navijačima.

Nada se i da će se navijači uskoro vratiti na utakmice. Osim praznih tribina, pandemija im je donijela i višemjesečnu pauzu po pitanju službenih utakmica.

„Nije nas poremetilo previše. Kad je krenula korona, dosta se pričalo o tome kako će igrači to izdržati, hoće li biti ozljeda… Sad vidimo da to nije bio toliko veliki problem“, istaknuo je Pavle koji se osvrnuo i na ideju osnivanja sindikata igrača.

„To je bila ideja Domagoja Vukovića i mene, mislim nije naša ideja, sigurno se već netko toga sjetio. Mi smo zadnje vrijeme bili nezadovoljni cijelom situacijom i padne nam napamet osnovati sindikat. To je još samo u fazi ideje, ali eto.“

Na tom tragu je i njegov odgovor na pitanje što bi bio da nije košarkaš, kaže – bio bi u sindikatu košarkaša. Da se mora opisati jednom riječju, rekao bi – kompliciran, a kao svoju najveću manu navodi to što je nervozan. Na pitanje što bi drugo trenirao osim košarke, otkrio je da bi njegov izbor bio neki individualni sport.

„Bilo što di sam kontra štoperice ili metra, mislim da je to najpošteniji oblik sporta. Nema suca i direktno si odgovoran za svoj rezultat.“

Toni je Ultri Split otkrio da se dobro nosi sa stresom, ali i na što najlakše potroši novac: „Volim patike, aute, satove, volim i robu.“

Izvukao je i pitanje o ljubavi koja je, kako je rekao, predivna stvar, ali i komplicirana.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background