Sve više mladih posao traži preko LinkedIna. Eksperti Marija Pražen i Hrvoje Bogdanović: To je prvo što poslodavac gleda

Written by on 19/01/2022

LinkedIn je poslovna društvena mreža koja je u današnje vrijeme “must have” kad je potraga za novim poslom u pitanju. Uslijed pandemije, i ova je mreža, kao i brojne druge, doživjela rapidan rast, kako u svijetu, tako i kod nas. LinkedIn eksperti Marija Pražen i Hrvoje Bogdanović za Ultra jutro objasnili su glavne prednosti ove platforme.

Novo istraživanje pokazuje da sve više mladih koristi LinkedIn za pronalazak posla. Hrvoje Bogdanović, svojevrsni influencer na toj mreži, otkrio nam je što je uopće ova platforma:

– Radi se o društvenoj mreži namijenjenoj ostvarenju poslovnih kontakata. Na njoj je prisutno više od 55 milijuna tvrtki diljem svijeta, a svake se minute preko nje zaposle tri osobe. U Hrvatskoj ona broji preko 700 tisuća korisnika. Brojke govore same za sebe – poručio je Bogdanović.

Poslodavci vole steći sliku o budućim radnicima i prije razgovora za posao, poručila je ekspertica Marija Pražen te dodala:

Budimo iskreni, kad šaljemo na natječaje za posao životopis i želite posao, vaši će poslodavci guglati vas i vaše ime. E sad, hoće li prikazati vaš Facebook, Instagram ili LinkedIn profil nije svejedno – zaključila je Pražen.

Dodajmo ovome kako se radi o besplatnoj društvenoj mreži dostupnoj i za Android i za iOS operacijske sustave.

Ultra jutro poslušajte svaki radni dan od 8 do 12, samo na Ultri Split.

FOTO: Telegram


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background