SRCEM ZA MALE HEROJE

Written by on 16/08/2021

Najpoznatija hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić je proteklog vikenda za osam i pol sati uspješno preplivala udaljenost od 27 kilometara od otoka Vira do otoka Ista.

Dina je maraton Vir – Ist isplivala u sklopu humanitarne akcije Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita “Srcem za male heroje” za Odjel neonatologije KBC Split. Kad je nakon više od osam sati noćnog i ranojutarnjeg plivanja došla na otok svojih korijena, dočekali su je brojni mještani Ista uručivši joj cvijeće i prigodne darove.

Mogu kazati da su uvjeti bili gotovo idealni. Uglavnom je bila bonaca uz nešto malo valova i bilo je dosta toplo, pa se činilo jednostavno preplivavanje, rekla je Dina, koja je ipak na najtežem dijelu, u prolaz između Molata i Ista, morala voditi veliku borbu s jakom strujom. Bio je to najteži kilometar plivanja u mom životu, ali kako sam znala zbog koga i zašto plivam, nekako mi je bilo lakše progurati i taj izazov, poručila je Dina i zahvalila svima na Istu, Viru i u Splitu na podršci, te svima u cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu.

Na ovaj način želim pružiti podršku svim roditeljima i njihovim malim herojima da imaju sretna, vesela i pomalo nestašna djetinjstva – poruka je splitske plivačice otočkih korijena. Na Facebook stranici Dine Levačić je objavljen račun na koji se mogu donirati sredstva za Odjel neonatologije splitskog KBC-a, IBAN: HR6724070001300020395.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background