Splitska tiramola: izložba mladih fotografa počinje u petak

Written by on 09/12/2021

Splitska.tiramola, tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih fotografa,  otvorit će se 10.12.
Izložba počinje u 19 sati u Galeriji fotografije Fotokluba Split (Marmontova 5).

Izložba fotografija Splitska.tiramola po prvi se put održala prije 16 godina, a od samog početka ima sasvim jednostavan koncept.
Sve izložene fotografije su snimljene u Splitu, a autori na dan otvaranja izložbe još nisu proslavili 30. rođendan.

Na natječaj se ove godine odazvalo 62 autora mlađih od 30 godina te će na izložbi biti postavljeno 77 fotografija od 34 odabranih autora.

Na Splitskoj.tiramoli sudjeluju: Andrea Topić, Anđela Vukas. Anica Vlastelica, Ante Odak, Ante Roca, Barbara Čolak, Egon Ivković, Ema Carević, Frane Brboleža, Ivana Lozančić, Ivana Matković, Klara Milavić, Kristina Orlić, isa Vulić, Lucija Pavlović, Luka Mladinić, Mare Birkeš, Marija Pralija, Mario Mehuljić, Marita Bulimbašić, Marko Ugrčić, Martina Sabljić, Maša Pešo, Matej Jakeljić, Miroslav Lelas, Nina Leleković, Pablo Neo del Castillo Ružić, Paula Brčić, Paula Perišin, Pave Pilić i Roko Birimiša…

Humanitarni karakter

Splitska.tiramola i ove godine ima humanitarni karakter.
Sve fotografije koje su odabrane za postav izložbe prodavat će se na 20. humanitarnoj akciji “A di si ti?” udruge MoSt, 11. 12. 2021. (subota) na splitskoj Rivi. Humanitarna akcija u sklopu koje se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnike te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnike počinje u 9:00 sati.
Sva sredstva prikupljena ovogodišnjom akcijom biti će namijenjena korisnicima, uređenju i opremanju prostora i bolesničke sobe u Centru za beskućnike.
Ako ne stignete u subotu na Rivu, fotografije ćete moći kupiti izravno u Galeriji, a sredstva donirati na poseban račun udruge MoSt.

Što se sve “suši” na ovogodišnjoj Splitskoj tiramoli, možete pogledati sve do 27. prosinca u radnom vremenu Galerije fotografija Fotokluba Split.

Posjetitelji su dužni da se pridržavati se epidemioloških uputa za vrijeme boravka u Galeriji.

Foto: Fotoklub Split


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background