Albina za Ultru Split o filmskom debiju: Stvarno je izazovno, nije lako biti netko drugi

Written by on 10/12/2021

Da ova mlada Splićanka ima glas koji stvara trnce i talent koji pršti iz nje – i nije neka novost. Međutim, kad se takav talent preslika i na velika platna – onda je to dodatan šlag na torti. U programu Ultra dana Albina Grčić otkrila je detalje oko svog glumačkog debija.

“Encanto” je novi film koji je prije nekoliko dana ugledao premijeru na velikim platnima po kinima diljem svijeta, a za sinkroniziranu verziju na hrvatskome, glas je Izabeli, inače vrlo talentiranome liku u filmu, posudila naša predstavnica na Eurosongu – Albina.

Ovo mi je prvo takvo iskustvo, prva sinkronizacija. Uvijek me zanimalo kako to izgleda, od čega se sastoji cijeli proces. Dobila sam ovu priliku i zgrabila ju! Jako sam zahvalna – otkrila nam je 22-godišnja glazbenica.

Cijeli je proces poprilično složen, kaže nam Albina.

Stvarno je izazovno. To nije samo pjevanje, to je i gluma, ali i pjevanje na nekoj drugoj razini. Dok pjevam, ne mogu biti Albina, moram biti taj lik. – poručuje.

Olakotna okolnost u cijeloj priči je što je Izabela, koju utjelovljuje, poprilično slična njoj samoj: Vidim sebe u nekim segmentima nje. To mi je vrlo olakšalo cijelu sinkronizaciju.

Za kraj nam je poručila kako se nada da će Izabela doprijeti do srca publike te poručila kako se radi o lijepome iskustvu koje bi rado ponovila.

Ultra dan poslušajte svaki radni dan od 13 do 17, samo na Ultri Split.

FOTO: Cropix, Instagram


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background