Publika je odabrala plakat Split Pridea!

Written by on 24/06/2021

Službeni plakat ovogodišnjeg Split Pridea je jednostavno idejno rješenje Grgura Ninskog skiciranog u nekoliko linija.

Osmislila ga je učenica srednje strukovne škole iz Trogira, a u konačni izgled plakata je uobličila dizajnerica Ena Jurov. Natječaj je proveden na Facebook stranici Platforma Doma mladih, a publiku su osvojili jednostavnost i minimalizam.

Pobjednica natječaja Domina je bila i najmlađa sudionica. Ima velike planove za budućnost, zanimaju je jezici, a crtanjem se bavi u slobodno vrijeme. Sudjelovanje na radionici je opisala kao odlično iskustvo i izvrstan poticaj za razvijanje svoje kreativnosti te učenje novih vještina koje će joj pomoći u daljnjem školovanju.

Svi plakati ovogodišnjeg natječaja su osmišljeni i dizajnirani na online radionicama “DIY dan”, organiziranima u sklopu projekta “Dan po dan – mladi u kulturi online”.

Svi otisnuti radovi će biti predstavljeni na javnoj izložbi u sklopu Zvjerinjaka, 25. lipnja u 18 sati u dvorištu kluba Kocka.

U sklopu projekta “Dan po dan – mladi u kulturi online” nas čeka još zanimljivih online aktivnosti. U srpnju kreće program “DIGI dan” koji mladima nudi priliku da nauče osnove 3D modeliranja. Svoje mjesto možeš rezervirati prijavom na web stranici Platforme Doma mladih ili Facebook grupi projekta.

Dodajmo da se u petak, 25. lipnja u 21 sat u Galeriji Kluba Kocka otvara izložba Martyne Miller “Sexinsitu”, posvećena pitanjima o srži, svrsi i korisnosti užitka.

Martyna Miller interdisciplinarna je umjetnica, redateljica i antropologinja koja je studirala u Varšavi i Sarajevu te je trenutno na doktoratu na Umjetničkom sveučilištu u Poznanu. Kroz umjetničke projekte istražuje prostore sjećanja i tijela, alternativne metode komunikacije i mogućnosti suvremene transgresije i arhiviranja znanja. Izložba se može razgledati do 3. srpnja.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background