Mala ljetna turneja ansambala HNK Split

Written by on 24/06/2021

Pripreme za 67. Splitsko ljeto u splitskom u tijeku su u Hrvatskom narodnom kazalištu a kazališni ansambli kroz sljedeća dva tjedna na svojevrsnoj su ljetnoj turneji.

Drame Laponija i Francuzica, plesna predstava Correr o fado te Petar i vuk baletnog studija i orkestra nastupat će u Zagrebu, Šibeniku, Umagu i Karlovcu.

Dramski ansambl 19. je lipnja nastupio u Zagrebu na 45. Danima satire Fadila Hadžića izvedbom komedije Laponija katalonskih dramatičara Cristine Clemente i Marca Angeleta u režiji Nenni Delmestre. Uz splitsku Laponiju, u sklopu ovogodišnjih Dana satire u Kerempuhu igra još trinaest predstava iz Zagreba, Rijeke, Beograda, Ljubljane, Banja Luke i Mostara, prema odabiru izbornice Jelene Kovačić.

Splitska drama gostuje i 26. lipnja na Zlatnom Lavu, međunarodnom festivalu komornog teatra u Umagu i to s predstavom Ilije Zovka Francuzica u izvedbi i u režiji prvaka drame Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića. Francuzica, najbolja predstava 66. Splitskog ljeta, jedna je od šest odabranih predstava koja će igrati u sklopu festivala kojim se već 22 godine obilježava hrvatsko-slovensko-talijanski suživot.

Sinovčić Šiškov i Jurkić iz Umaga putuju za Karlovac gdje će Francuzicu izvesti i za karlovačku publiku 27. lipnja u sklopu Zvjezdanog ljeta. Osim Francuzice na karlovačkom Zvjezdanom ljetu 2. srpnja gostuje i baletni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Split s plesnom predstavom Correr o fado portugalskog koreografa Daniela Cardosa.

Simfonijska bajka za djecu Petar i vuk Sergeja Prokofjeva u izvedbi mladih plesača Baletnog studija HNK Split, u koreografiji Remusa Dimachea i uz glazbenu pratnju Orkestra HNK Split pod ravnanjem maestra Jure Bučevića 24. lipnja gostuje na 61. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background