Psihologinja za Ultru Split: Roditelji trebaju djeci objasniti problematične scene u Squid Gameu

Written by on 13/10/2021

Posljednjih dana svi pričaju o novoj seriji Squid Game koja je prema posljednjim podacima oborila rekorde gledanosti. Iako je serija namijenjena osobama starijima od 17 godina, mnoga djeca počela su pratiti seriju koja obiluje nasiljem.

Radnja se temelji na igrama iz djetinjstva, poput crne marice, igri s franjama i sl., a razlika u odnosu na stvarni svijet je – u seriji život likova ovisi o uspjehu u dječjim igrama.

Psihologinja Jelena Strujić u programu Ultra dana otkrila nam je da je zadaća roditelja naučiti dijete razlikovati stvarno od fiktivnog: Ono što roditelji mogu napraviti jest razgovarati s djecom o radnji serije i zajedno s njima uočiti problematične scene serije – rekla je i dodala – Važno je razjasniti da su u stvarnome životu takve scene nerealne i nedopustive. Nasilje može dovesti do štetnih posljedica kod djece!

Psihologinja Strujić smatra kako roditeljska zabrana gledanja serije djeci nije rješenje: Zabrana bez razgovora i objašnjenja može prouzročiti kontraefekt i neće polučiti rezultate koje roditelji žele, odnosno one rezultate koji su za djecu, pogotovo osnovnoškolske dobi najbolji – zaključila je.

Ultra dan poslušajte svaki radni dan od 13 do 17, samo na Ultri Split.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background