Predstava u nastajanju „Moja smrt i ja“

Written by on 06/07/2021

U ponedjeljak 12.7.2021. u 20:00 na Maloj sceni Doma mladih Petra Najman izvest će predstavu u nastajanju „Moja smrt i ja“ u kojoj kroz cirkuske i lutkarske elemente obrađuje temu smrtnosti.

Rad je izabran putem otvorenog poziva Cirkuske rezidencijalne mreže – inicijative šest organizacija suvremenog cirkusa iz pet hrvatskih gradova, osnovane s ciljem doprinosa razvoju regionalne cirkuske scene. Do kraja 2021. godine Cirkuska rezidencijalna mreža ugostit će 9 projekata suvremenog cirkusa i srodnih izvedbenih formi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Foto: Glorija Lizde

”Moja Smrt i ja” je predstava u nastajanju u kojoj kroz lutkarske i cirkuske elemente (statični trapez i plesna akrobatika) Petra Najman obrađuje tematiku smrtnosti, inspirirana periodom u kojem je bila ozlijeđena nakon pada s trapeza i nije se mogla baviti cirkusom. U svom radu prikazuje dva velika kontrasta: život i smrt. Padom s trapeza umire i ulazi u stanje tjelesne beživotnosti gdje se postupno upoznaje sa vlastitom smrti.

O autorici:
Petra s 12 godina otkriva cirkus u cirkuskoj udruzi Cirkorama iz Zagreba. Zaljubljuje se u tu vrstu umjetnosti i s Cirkoramom počinje raditi svoje prve cirkuske predstave (Danse Macarbre- pokušaj vertikalnog povratka, I do you do) i ostale brojne performanse. S 18 godina odlazi u Francusku u cirkusku školu Turbul izučavati cirkusku pedagogiju za djecu i mlade. Nakon završene godine i dobivene diplome cirkuskog pedagoga upisuje profesionalnu cirkusku formaciju Piste d’Azur gdje trenutno usavršava svoje cirkusko i umjetničko znanje i specijalizira statični trapez kao osnovnu disciplinu.

Više: https://www.youtube.com/watch?v=mfehCHcNKGk


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background