2. BLUE RED GREEN LAKE – CROATIA eXtreme sprint TRIATHLON.

Written by on 06/07/2021

Ovaj jedinstveni i spektakularni triatlon povezuje spomenike prirode Modro i Crveno (uskoro na UNESCO-ovoj listi geoparkova) te Zeleno jezero u selu Ričice kod Imotskog.

Modro jezero je jedno od najljepših krških jezera u svijetu. Fenomen Modrog jezera vezan je i za razinu njegove vode koja tijekom godine znatno oscilira tako da nisu rijetke godine kada potpuno presuši. U tim slučajevima na njegovu dnu igra se nogomet. Drugi fenomen odnosi se na njegovu boju: voda u Modrom jezeru može mijenjati boju od modre u tirkizno plavu. Zahvaljujudi izgrađenim serpentinama, omoguden je pristup vodenoj površini što omogudava održavanje različitih vodenih sportova, pa tako i triatlona.

Triatlon klub Imotski

Crveno jezero spada među najdublja u Europi (245 m) s visinskom razlikom od 528 metara. Ovo jezero nikada ne presušuje. Nema izgrađenog pristupa vodenoj površini.

Zeleno jezero je dobilo ime prema smaragdno zelenoj boji kojom privlači posjetitelje. Doprinosi turističkoj ponudi Imotske krajine pa se na njemu danas mogu vidjeti jedrilice, čamci, ali i brojni kupači.

Triatlonsko natjecanje je međunarodnog karaktera (nastupaju natjecatelji iz Belgije, Poljske, Meksika i BiH). Iz Hrvatske nastupaju natjecatelji od Osijeka, Zagreba, Pule, Zadra, Trogira, Splita, Dubrovnika i Imotskog, a održat će se u nedjelju 11.07.2021.
Obavijest za vozače: Promet za vrijeme natjecanja na županijskoj cesti ŽC 6156 Imotski – Ričice biti zatvoren u vremenu od 10:00 do 13:00h.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background