Počinje potraga za sezonskim radnicima. Alen Mrvac s portala Moj posao: Poslodavci neće čekati zadnji tren

Written by on 26/01/2022

Iako je nova godina tek počela, već kreće potraga za radnicima koji će raditi predstojeću sezonu koja kreće već od lipnja. Alen Mrvac s portala Mojposao.net otkrio je za Ultra jutro trenutnu potražnju za poslovima.

Krajem siječnja i početkom veljače u normalnijim godinama počinje potraga za sezonskim radnicima. Posebno tu mislimo na velike trgovačke lance, hotelske kuće i veće ugostiteljske objekte koji s pripremama za sezonu kreću već početkom godine kako im se ne bi dogodilo da u sezonu uđu nespremni i s manjkom kadra – objasnio nam je Mrvac.

Osvrnuo se i na aktualnu ponudu poslova.

U ovom trenutku kad je riječ o sezonskim poslovima, a tu mislimo na turizam i ugostiteljstvo, na našem je portalu objavljeno oko dvjesto različitih oglasa kojima se traže radnici u turizmu, a četvrtina se odnosi na radnike u sezoni – poručio je.

Nije tajna da postoje brojna zanimanja koja spadaju u kategoriju deficitarnih. Alen nam je otkrio čega najviše nedostaje.

U prošloj su godini najtraženiji radnici u zemlji bili konobari, tj. barmeni, prodavači, tj. trgovci, vozači, programeri, skladištari i radnici u proizvodnji. Dobar dio tih zanimanja odnosi se na sektor ugostiteljstva i prodaje. Baš zato ne iznenađuje da su te profesije tražene tijekom sezone – pojasnio nam je novinar ovog popularnog portala.

Unatoč pandemiji, postoje brojni razlozi za nadati se kako će turistička sezona pred nama biti bolja nego prošla i pretprošla.

Mi smo uvjereni da će ova sezona biti bolja. Naime, prošle su godine poslodavci čekali posljednji trenutak kada su uvidjeli da su restrikcije popustile. Turista ima, poslodavci su se ohrabrili i već početkom godine kreću u potragu za radnicima – optimistično je poručio.

Na pitanje dokada će trajati potraga za “sezoncima”, rekao je:

Vjerujemo da će malo koji poslodavac sebi priuštiti taj stres pronalaska radnika u zadnji čas i da ćemo do ožujka u dobrom dijelu tvrtki imati kompletirane kadrove kako bi sezonu dočekali na pravi način, odnosno spremni – zaključio je Alen Mrvac s portala Mojposao.net.

Ultra jutro poslušajte svaki radni dan od 8 do 12, samo na Ultri Split.

Hvala Mojposao.net.

FOTO: Pixabay.com


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background