Matroda ponovno među najboljim svjetskim producentima!

Written by on 06/11/2020

Zagrepčanin Matroda, poznatiji kao Matej Rodić je jedini hrvat koji se našao na prestižnoj listi TOP 101 producenata u izboru 1001 Tracklist stranice.

Ne samo da se našao na njoj, već mu je ovo druga godina da se nalazi među 101 najbolja producenta, te je s prošlogodišnjeg 74 mjesta, ove godine dospio na 25 mjesto.

Matroda se ovogodišnjim rangiranjem na 25 poziciju približio još više društvu velikana poput Tiesta, David Guette, Armin Van Buurena i Dipla. U vrijeme najveće globalne krize za glazbenu industriju, mladi hrvatski producent i DJ ovim uspjehom pokazuje da osim sportskih dostignuća, Hrvatska se može ponositi i glazbenim talentima koji neumorno kroče svjetskom scenom.

Nastupi na svjetskim pozornicama i podrška onome što najbolje radi dolazi od najvećih svjetskih glazbenih ikona poput Dipla, Idrisa Elbe, Tiesta, Calvina Harrisa, DJ Snakea i brojnih drugih, samo su odraz njegove kvalitete koja je rezultirala tituli 25 najboljeg producenta na svijetu prema poznatoj ljestvici 1001 Tracklist.

Da na domaćoj glazbenoj sceni postoje oni pojedinci koji žare i pale svjetskim glazbenim ljestvicama, dokaz je Matija Rodić. Naime, ovaj mladi DJ upisao se u povijest kao prvi Hrvat koji je potpisao za svjetski renomiran Spinnin Records. Tijekom svoje kratkogodišnje, ali iznimno uspješne karijere, ponajviše se opredijelio za house – bass zvuk.

Matroda je definitivno netko koga kritika pamti i hvali po jedinstvenom zvuku. On je kombinacija nekoliko glazbenih žanrova i stilova koji su ubrzo postali prepoznati kao njegov glazbeni potpis. Matrodin uzlet dogodio se 2015. godine kroz suradnju s Chrisom Lakeom, pri kreiranju remixa “California”, koji je dosegnuo prvo mjesto na Beatportovoj ljestvici.

Njegove stvari, koje na internetu broje više od 50 milijuna pregleda, pune su žive energije, te se savršeno poklapaju s potražnjom masovnih plesnih podija.

Matrodino posljednje izdanje iz lipnja 2020 godine, album “Jack the House” ponovno ga plasira u sam vrh top lista te mu ponovno donosi titulu jednog od najboljih producenata.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background