Guetta novi, stari broj 1. DJ na svijetu!

Written by on 11/11/2020

Francuski DJ i producent David Gutta je nakon devet godina ponovno odabran za najboljeg svjetskog DJeja prema izboru kultnog magazina DJ Maga.

“Puno hvala svima koji su glasali za mene. Kad pomislim da je prošlo 40 godina od kada sam prvi put svirao u klubu, a 10 godina od kad sam zadnji put osvojio ovu nagradu čini me prilično emotivnim. Kad sam prvi put pobijedio prije 9 godina puno mržnje je usmjereno na moje spajanje dance glazbe s mainstreamom i popom, a sada se osvrćem i vidim kako je ovo spajanje oblikovalo industriju i učinilo da evoluira apsolutno ludo. Ova nagrada još posebnije iz razloga što stiže u trenutku kada sam se vratio onome što sam prvotno radio i objavio underground glazbu s prijateljem MORTEN-om i Future Raveom, te s Jackom Backom. Sve dugujem svojim obožavateljima i što god budućnost donese bit ću tamo, spreman da stvaram zabavu i nadam se da ćete i vi isto.” Rekao je Guetta pri preuzimanju nagrade.

Kroz tri mjeseca glasanja, pristiglo je gotovo milijun i tristo tisuća glasova iz svih krajeva svijeta. Cijeli proces glasanja je bio popraćen s 95 različitih DJ setova koji su se virtualno održali svakog vikenda. Live streamove DJejeva pratilo je gotovo osam i pol milijuna ljudi koji su prikupili 9 tisuća funti za UNICEF.

Dodjela nagrade se održala u Amsterdamu, u sklopu virtualnog Amsterdam Music Festivala, koji je doveo neke od najvećih svjetskih DJejeva da odrade svoje nastupe na vrhovima zgrada, stadionima i drugim lokacijama po gradu.

Cijeli spektakl je trajao nešto manje od četiri sata, a osim što su fanovi elektronske glazbe iz svih krajeva svijeta imali priliku uživati u ekskluzivnim setovima kao i ljepotama Amsterdama, magazin DJ Mag je dodjeljivao nagrade.

Osim nagrade za najboljeg DJeja, koja je pripala po drugi put pripala Davidu Guetti, poznati su i dobitnici nagrada za životno djelo kao i nagrade za buduću zvijezdu.

Kerri Chandler je dobio nagradu za životno djelo, dok je britanska jungle DJejica Sherelle osvojila nagradu za buduću zvijezdu.

Kompletni poredak ovogodišnje DJ Magove Top 100 ljestvice možeš provjeriti na slici ispod.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background