Kaštelanski Đardin čitanja i pripovijedanja

Written by on 05/07/2021

Kaštelanski Đardin čitanja i pripovijedanja Gradska knjižnica Kaštela organizira u parku (Gojača) u Kaštel Sućurcu u utorak 6. srpnja s početkom u 20 sati i tom prilikom će učenici iz kaštelanskih škola čitati kaštelanske legende, predaje, priče i narodne stihove o Kaštelima.

izvor:gkk

Tako će svi zainteresirani moći ovom prilikom poslušati narodne stihove o kaštelanskim svetištima, predaje o Gospi na Hladi, Gospi od Milosti, Gospi od Stomorije te legende o Ivanu Kumbatu, Kaštelaninu, zapovjedniku otoka Krfa, legendu o Miljenku i Dobrili, legendu o drvenim raspelima fra Fulgencija Bakotića, te putopise stranih putopisaca o Kaštelima.

Gradska knjižnica Kaštela pripremila je i poneka iznenađenja za sve nazočne pa će tako svi koji točno odgovore na neke kaštelanske stare zagonetke i pitalice moći osvojiti zbornik Pinka smija ili Kaštelanske štorije.


Đardin čitanja je još jedan projekt koji su Gradska knjižnica Kaštela i Turistička zajednica grada Kaštela, uz Kaštelanske eko kućice za knjige – Male kaštelanske besplatne knjižnice, pokrenule u sklopu Godine čitanja, Godine Marka Marulića i u sklopu Kaštelanske kreativne ulice Kaštelanskog crljenka.
Glavna i osnovna ideja kaštelanskog Đardina čitanja jest poticanje čitanja u Kaštelima i očuvanje i promicanje kaštelanske kulturne baštine.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background