Dan permakulture

Written by on 02/07/2021

Dan otvorenih vrata udruge Permakultura Dalmacija održat će se u nedjelju 4. srpnja u Novim Starinama u Solinu od 18 sati, a tijekom kojeg ćete se imati priliku upoznati sa permakulturnim načinom razmišljanja i oblikovanja prostora.

Dan otvorenih vrata udruge Permakultura Dalmacija održat će se u nedjelju 4.srpnja u Novim Starinama u Solinu od 18 sati, a tijekom kojeg ćete se imati priliku upoznati sa permakulturnim načinom razmišljanja i oblikovanja prostora.


Kroz edukativnu šetnju uvesti će vas u priču o permakulturi, a nnjihovi permakulturni dizajneri na konkretnim primjerima elemenata dizajna ukazat će na neka od ekološki prihvatljivih rješenja za različite probleme s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu.


Na edukativnoj točki o VRTLARSTVU upoznat će te se sa različitim vrtlarskim tehnikama uspostavljanja i održavanja biovrta, a kako i zašto kompostirati u vrtu i u kući saznat ćete na točki o KOMPOSTIRANJU. Posebna točka posvećena je uvijek intrigantnoj temi – KOMPOSTNOM WC-u, a bit će riječi i o PONOVNOJ UPOTREBI korištenih materijala te GRADNJI PRIRODNIM I RECIKLIRANIM MATERIJALIMA. Saznat ćete i koji je permakulturni pristup MASLINARSTVU. Upoznat ćete se sa BICIKLOPOPRAVLJAONICOM – mjestom gdje možete sami naučiti popraviti svoju biciklu ali prije svega mjestom širenja znanja i društvene solidarnosti
Tijekom edukativne šetnje, bit će organiziran program i za najmlađe, a velika livada i park skulptura na ulazu u Nove Starine prikladni su i za igru.
Na kraju nas očekuje druženje uz glazbu koju će nam puštati DJ-vi iz Koalicije udruga mladih.


Događaj je BESPLATAN, ali donacije za domaćina i udrugu su dobrodošle.
Na samoj lokaciji će biti osigurana pitka voda te čaj ili kava. Ponesite vlastitu bocu i/ili čašu.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background