Regius Festival odgođen za ljeto 2022.

Written by on 02/07/2021

Glazbeni Regius Festival koji je svoje jubilarno deseto izdanje trebao doživjeti za tjedan dana, od 9. do 11. srpnja u kampu Martinska nasuprot Šibenika, odgađa se za ljeto 2022.  Razlog tome nove su korona mjere koje su jučer stupile na snagu a tiču se, između ostalog, i javnih okupljanja na otvorenome.

Ukratko, za organizatore glazbenih ljetnih festivala, ostavljena su samo dva modusa rada: bez covid putovnica uz nikad rigoroznije mjere (do 100 ljudi, radno vrijeme do ponoći), te s covid putovnicama (bez ikakvih ograničenja). U trenutku kad je procijepljenost u Dalmaciji nešto više od 35%, a sustav dobivanja QR koda u covid aplikaciji i dalje u informatičkim povojima, organizatori Regiusa prisiljeni su odgoditi festival koji su ove godine organizirali u suradnji sa glazbenom platformom muzika.hr.

– Dragi prijatelji Regiusa i Muzike, s velikom tugom vas moramo obavijestiti da se deseto izdanje Regius festivala u suradnji sa muzikom.hr nažalost neće održati ove godine. Jučerašnje mjere Vlade RH koje izričito ograničavaju organiziranje javnih okupljanja na otvorenom, te uvjetuju da se svi takvi događaji rade isključivo s covid putovnicama, nama onemogućuju da realiziramo događaj kakav smo željeli, i tjeraju nas da odgodimo festival 🙁

Iako nemamo ništa protiv da je svaki posjetitelj obavezan dokazati da ne nosi virus pri ulasku u festivalski prostor, zbog trenutnih nedostataka aplikacije i cijelog sustava provjere, te jako kratkog vremenskog perioda od tjedan dana, jednostavno nismo u mogućnosti ispoštovati navedene mjere Stožera.

S druge strane, Regius od samih početaka promovira kulturu jednakost svih ljudi, bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest, rasu ili spolnu orijentaciju, tako da i u ovom slučaju ne želimo raditi razliku na bilo kojoj osnovi i izboru pojedinca.

Dakle, deseto izdanje Regiusa u suradnji s Muzikom naziva Regius X Muzika odgađamo za ljeto 2022. godine.
stoji u obavijesti iz PARK organizacije.


Continue reading

Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background