DVA DANA FILMOVA NA GRADINI

Written by on 18/08/2021

Nakon Makarske, Kaštela i Sutivana, Dalmatia Film Festival gostuje u Solinu. Ovu srijedu i četvrtak Solinjani i njihovi gosti imaju priliku uživati u izboru premijernih kratkih igranih filmova, a večer završava dugometražnim filmom iz najnovije produkcije.

Projekcije na ljetnoj pozornici Gradina počinju u 21 sat, a uz kratke filmove, među kojima su dobitnici brojnih međunarodnih nagrada, prvu večer solinska publika može pogledati “Još jednu rundu (Another Round)”, film koji je osvojio četiri nagrade Europske filmske akademije, kao i ovogodišnjeg Oscara za najbolji strani film.

Drugi dugometražni film je “Zora”, najnoviji rad Dalibora Matanića. To je drugi dio Matanićeve “trilogije Sunca”, započete prije nekoliko godina filmom “Zvizdan”.

Dvije večeri šestog izdanja DFF-a, u srijedu i četvrtak 18. i 19. kolovoza, održavaju se u sklopu manifestacije 26. Solinskog kulturnog ljeta. Ulaz je slobodan, bez obveze testiranja ili EU covid putovnice, s tim da je broj mjesta ograničen na 300 zbog epidemioloških mjera.

DFF je međunarodni festival igranog, dokumentarnog i promotivnog filma, koji već godinama publici u gradovima Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije nudi vrhunska filmska ostvarenja u ugodnoj atmosferi ljetnih projekcija na otvorenom.

Nakon Solina, program šestog izdanja DFF-a će moći pogledati i publika u Omišu, Pirovcu i Splitu.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background