Dom mladih sprema bogat program i u veljači

Written by on 01/02/2022

Platforma Doma mladih odlučno kontrira poznatoj tvrdnji da je zima najdosadnije godišnje doba. I u novome mjesecu pripremili su bogat program za sve posjetitelje, kako uživo, tako i online. U nastavku donosimo detaljan raspored.

01.02. – 17-20h / 02., 03. i 04.02. – 17-19h / 07.- 10.02. – 18 – 21h
STREAMaj dan
online
Nastavak radio škole koju u sklopu projekta “Dan po dan – mladi u kulturi online” provodi Platforma doma mladih s partnerom Multimedijalnim kulturnim centrom. Drugi modul, priprema radijske emisije, fokusiran je na radijsku praksu i i izradu vlastite radijske emisije polaznika, dok će treći modul biti škola izrade jinglova. Radionice su namjenjene mladima do 25 godina, potpuno su besplatne i održavaju se putem Zoom platforme. Voditelji radionica su članovi KLFM community radija s višegodišnjim iskustvom rada na radiju. Više informacija o radionicama, kao i o načinu prijava, na Facebook grupi Dan po dan – mladi u kulturi online. Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija iz državnog proračuna RH.

01., 08., 15., 22.02. – 19-21h
GRUPA UZAJAMNE PODRŠKE
Open Box
Grupe uzajamne podrške udruge Feniks su otvorena besplatna druženja namijenjena osobama s mentalnim poteškoćama, sa ili bez postavljene dijagnoze ili iskustva psihijatrijske hospitalizacije. Zamišljene su kao prostor psihosocijalnog osnaživanja kroz iskren razgovor, zajedništvo i uzajamnu ljudsku podršku u procesu oporavka. Grupe podrške su besplatne i otvorene za sve građane, neovisno o dobi, obrazovanju ili specifičnim teškoćama.

02., 09., 16. i 23.02. – 17-22h
TEČAJ TRADICIONALNE IRSKE GLAZBE
Open Box
Predavači su članovi grupe Harry and the Engineers te njihovi prijatelji. Prijave su završene i polaznici su već izabrani.

04. – 11.02.
NMG@PRAKTIKA_NIKICA JURKOVIĆ: SVE JE MOGUĆE
Galerija kluba Kocka
Nikica Jurković je multidisciplinarni umjetnik koji kroz dizajn, slikarstvo, crtež, performans i druge medije istražuje različite koncepte, a promišljajući o životnim pojavama, društvu i ljudskim odnosima, on svaki put nanovo traži medij koji najbolje odgovara procesu istraživanja određene ideje. Njegov ciklus radova “Sve je moguće”, čiji naziv se referira na izložbu Denisa Kraškovića s kojom je sve započelo, ne postavlja u centar naše pozornosti ni likovni rad niti autora, već kompleksne odnose autora, publike, rada, institucija i prostora. Otvorenje izložbe je u petak, 04. veljače, u 19h. Izložba ostaje otvorena do 11. veljače te će se moći pogledati svakim radnim danom od 18 do 21 h. Više na linku.

04. – 07.02.
SPECIJALIZIRANA RADIONICA KOLOR KOREKCIJE
Kino klub Split
Voditelj: Fran Sokolić

05., 06., 12., 13., 19. i 20.02. – 17-19h
S.A.I.N.T. dan

online
BioArt, biohakiranje, DIY kultura, eksperimentalna elektronika, audio/vizualna umjetnost, umjetna inteligencija u umjetnosti… neke su od tema novih besplatnih radionica namjenjenih mladima do 25 godina. S.A.I.N.T. (Science, Art, Industry, Nature & Technology) program obuhvaća mnoštvo praktičnih aktivnosti kroz koje će polaznici uroniti u svijet najsuvremenije sadašnjosti. Sastoji se od više radionica koje će se odvijati putem Zoom-a i prilagođene su potpunim početnicima. Voditelji radionica su osnivač UR instituta Gino Šutić i suradnici Tanja Minarik i Jakov Jakovac. Više informacija na FB grupi Dan po dan – mladi u kulturi online, službenoj FB grupi projekta kojeg provodi Platforma doma mladih sa partnerom Multimedijalnim kulturnim centrom, a sufinanciran je od strane Europske unije iz europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture i medija iz državnog proračuna RH.

05.02. – 20h
KANDŽIJA & ŠIZA
Klub Kocka
Ulaznice: 40kn pretprodaja / 50kn na dan. Važno: Na ulazu je potrebno pokazati Covid potvrdu, negativan test ne stariji od 48h ili dokaz o preboljenju u zadnjih 6 mjeseci. Na ulazu neće biti testiranja.

05. i 06., 12. i 13., 19. i 20., 26. i 27.02.
DUMP INTERNSHIP
Razred
DUMP – Udruga mladih programera organizira DUMP Internship koji se sastoji od predavanja i radionica na kojima se obrađuju specifične teme iz područja multimedije, dizajna, marketinga i programiranja.

07.02. – 20h
RADIONICA VEZENJA
Galerija klub Kocka
Za sudjelovanje u radionici je potrebno prijaviti se u inbox UBIJMO DOSADU. Sudjelovanje je besplatno.

07., 14., 21. i 28.02. – 17-20h
GRUPA “PISCI ZA PISCE”
Open Box
Književne večeri svakog ponedjeljka.

08. i 15.02. 11-14h
BESPLATNI KLUB DOMAĆE ZADAĆE – ENGLESKI JEZIK

Razred
Dodatna podrška oko domaće zadaće iz engleskog ili priprema za test. Pohađanje je besplatno za svu djecu školskog uzrasta. Više na linku.

10.02. – 20-22h
STORY TELLING EVENING W/ ANGEL
Galerija kluba Kocka
Mladi pustolov Angel putuje svijetom i koristi umjetnost kako bi zabilježio detalje iz različitih zemalja. Upoznajte se s njegovim načinom života i otkrijte postoji li sličan avanturistički recept za vas. Njegove radove pogledajte na Instagramu: @elpinceltrashumante.

11.02. – 19-24h
BUVLJAK
Klub Kocka
Predvalentinovsko ludilo zahvaća svih, a Aktivist vas poziva da umjesto shopping centara i konzumerističkih navika ovog petka dođete u Kocku i pronađete pravi znak pažnje za sebe ili nekoga tko vam je drag.

14.02. – 20h
DEKUPAŽ RADIONICA
Galerija kluba Kocka
Radionica se održava u sklopu programa “Ubijmo dosadu”. Sudjelovanje je besplatno.

17.02. – 20h
ORIGAMI TEČAJ
Galerija kluba Kocka
Radionica se održava u sklopu programa “Ubijmo dosadu”. Sudjelovanje je besplatno.

21.02. – 20h
ČISTEĆI MEDVJEDIĆI
Galerija kluba Kocka
Radionica se održava u sklopu programa “Ubijmo dosadu”. Sudjelovanje je besplatno.

24.02. – 20h
PROJEKCIJA KRATKIH FILMOVA
Klub Kocka
Projekcije se održavaju u sklopu programa “Ubijmo dosadu” i besplatne su.

25.02. – 04.03.
ANA OPALIĆ: MARTINA
Galerija kluba Kocka
Serija fotografija Martina nastala je kao dnevnički zapis svakodnevice zajedničkog života autorice i njene partnerice Martine. Fotografije donose portrete s ljetovanja, kampiranja, kuhanja, druženja, migrena, temeratura, smijeha, suza, sreće, ljutnje i drugih zajedničkih trenutaka kroz koje se publici otvaraju fragmenti zajedničkog života para.

25.02.
ZVJERINJAK
Klub Kocka
Party program za queer zajednicu i prijatelje/ce.

28.02. – 20h
FACEPAINTING MAŠKARE
Galerija kluba Kocka
Radionica se održava u sklopu programa “Ubijmo dosadu”. Sudjelovanje je besplatno.

Detalje potražite na webu Platforme Doma mladih.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background