Veliki vodič za Ultru Europe: Sve što trebate znati na jednom mjestu

Written by on 06/07/2023

Vikend pred nama rezerviran je za festivalsku euforiju! Tisuće i tisuće partijanera sa svih krajeva svijeta stižu na Park mladeži jer počinje Ultra Europe 2023.!

U nastavku potražite sve važne informacije koje trebate znati prije dolaska na sami festival.

ULAZI

Glavni ulaz nalazi se na parkiralištu uz pomoćni teren RNK Split, na raskrižju Ulice Hrvatske mornarice i Put Glavičina. Ulaz se u petak otvara u 19 sati, a u subotu i nedjelju u 20 sati.

VIP ulaz smješten je uz Ulicu Hrvatske mornarice, a VVIP ulaz na parkingu preko puta trgovačkog centra Joker.

SADRŽAJI

I ove će godine svi posjetitelji osim u raznim izvođačima na čak četiri pozornice moći uživati i u brojnim zabavnim sadržajima, raznolikoj ponudi hrane i pića i prodajnim mjestima na kojima će moći nabaviti najnoviji festivalski merch.

Jedan od nezaobilaznih sadržaja svakako je i Macan tattoo zona koja uz tetovaže nudi i festivalske naljepnice, privjeske, postere i sl. Ona je smještena uz stepenice koje vode s travnjaka Parka mladeži na bacalište. Svi proizvodi nastasli su u suradnji s osobama s invaliditetom.

DOZVOLJENE I NEDOZVOLJENE STVARI ZA UNOS

I ove je godine strogo propisano što posjetitelji smiju, a što ne unijeti na Park mladeži.

Zabranjeno je unositi:

 • profesionalne foto i video kamere
 • bilo koju vrstu zapaljivih sredstava
 • oružje
 • lasere
 • alkoholna pića
 • hranu
 • veće lance
 • pištolje na vodu
 • maske za lice
 • ilegalne supstance

Dozvoljeno je unositi:

 • GoPro i ostale action kamere
 • torbe, ali isključivo plastične i prozirne te dimenzijama manje od 33×43 cm
 • male clutch torbe
 • nesesere
 • torbice oko struka

ORMARIĆI ZA ODLAGANJE OSOBNIH STVARI

Za sigurnost osobnih stvari osigurani su posebni ormarići za odlaganje koje posjetitelji imaju priliku unajmiti. Svi ormarići opremljeni su USB utičnicom (2*USB A & 1* USB C) za punjenje telefona (ili power bank) na festivalu, ali se mora osigurati vlastiti kabel za punjenje. Ormarići će biti postavljeni iza glavnog ulaza i dostupni su do zatvaranja festivala, a mogu se neograničeno otvarati s digitalnim “ključem” koji se može dijeliti. Ormarić je dimenzija 25x30x40 cm, po cijeni od 14 €/ dan festivala ili 42 € za sva tri dana.

ZAMJENA ULAZNICA ZA FESTIVALSKE NARUKVICE

Kako bi maksimalno ubrzali ulazak na stadion, preporučuje se zamjena narukvica u danima prije festivala. To će biti moguće na dvije lokacije – Zapadna obala, od srijede, 5. srpnja do subote 8. srpnja od 11:00 do 23:00, a na Parku mladeži od četvrtka, 6. srpnja do nedjelje, 9. srpnja od 15:00 do 3:00 ujutro.

PLAĆANJE NA FESTIVALU

Važno je imati na umu da je cijeli festival Cashless što znači da se plaćati može kreditnim karticama, pametnim telefonima te putem festivalskih narukvica koje je prije toga potrebno napuniti na jednoj od TOP UP stanica, gotovinom ili karticama, prije te za vrijeme samog festivala. To je moguće učiniti već od srijede, na Zapadnoj obali, od 11 do 23 sata, od četvrtka ispred glavnog ulaza na stadion Park Mladeži, od 15 do 22 sata, te na brojnim lokacijama unutar stadiona, za vrijeme trajanja festivala. Minimalna uplata iznosi 10€, a ako se uplaćuje putem Mastercard® kartica, ne plaća se usluga uplate u iznosu od 2,50€.

informacije o festivalu, osim na službenoj stranici www.ultraeurope.com, mogu se pronaći i na Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu, gdje će u narednim danima biti predstavljena brojna ovogodišnja iznenađenja te noviteti.

Popis svih lokacija, partyja i cijene ulaznica se mogu pronaći na poveznici: https://ultraeurope.com/tickets/festival/


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background