Svjetska prvakinja u judu na Ultri osvojila još jednu zlatnu medalju!

Written by on 17/06/2021

Zahvaljujući Barbari Matić, judo je posljednjih dana uz nogomet najpopularniji sport u državi.

Svjetska prvakinja i magistra elektrotehnike pridružila nam se u Ultra danu gdje smo je, uz malu pomoć sestre Brigite na telefonu, upoznali i kao običnu djevojku kojoj odlično ide vožnja auta, a i čitanje s usana, što je dokazala u Lip sync challengu u kojem je pogodila sve pojmove iz i osvojila prvu zlatnu medalju za čitanje s usana iz područja elektrotehnike.

Saznali smo da ne kuha baš najbolje i da je ‘malo’ kao mjerna jedinica neprihvatljiv termin u njenim receptima. ‘Kad bude trebalo, znat ću ja sve!’

Lyp sync challenge

Brigita nam je otkrila i da Barbara ima neke rituale prije borbi što se tiče obleke. “Imam tu jednu tutu koju nosim još od kadeta svaki put pred borbu, ali sad čeka posljednju gažu na OI i onda ide službeno u mirovinu.”

Judo je Barbari, osim medalja, donio i životne lekcije. “Imamo svi sto životnih problema, judo me naučio da koliko god puta padneš, moraš opet ustat.” A puno djece će istu tu lekciju naučiti, izgleda, jer svi jure na strunjače od njene pobjede. “Dvorana nam je postala mala, svi žele trenirat judo!”

Na Olimpijske igre gdje se bori 28. srpnja, ide kao favorit, ali opušteno. ‘Kad sam pogledala trenera nakon pobjede u Budimpešti, pitala sam ga:’Je li to to? Ja sam svjetska prvakinja? Imam svjetsko zlato, i da ništa više ne osvojim, opet sam napravila nešto o čemu mnogi mogu samo sanjati.”


Continue reading

Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background