“STEM AKADEMIJA” – PREDSTAVLJANJE PROJEKTA

Written by on 17/11/2021

Dvogodišnji projekt Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, “STEM akademija”, počinje u ponedjeljak.

Zadnjih godina STEM je pojam s kojim se susrećemo gotovo stalno kad su u pitanju poslovi i obrazovanje. STEM je akronim za: Science, Technology, Engineering i Mathematics. Točnije, podrazumijeva područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Projekt “STEM akademija” za cilj ima popularizirati STEM među mladima, a namijenjena je prvenstveno organizacijama civilnog društva.

“STEM akademija počinje online konferencijom i panelom u ponedjeljak 22. studenog. Održat će se putem Zoom aplikacije u 15:30 sati.

Na početnoj konferenciji predstavit će se projekt, udruga Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) koja je nositelj projekta te partnere. Također, u sklopu konferencije odvit će se i panel rasprava na temu „Razvoj STEM vještina kod djece i mladih – popularizacija i izazovi“.

Sara Smojver, marketing specijalist u Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije, moderirat će panel raspravu. Sudionici koji će sudjelovati u raspravi su Marin TrošeljToni Milun.
Tijekom konferencije publika će panelistima moći postaviti više pitanja o njihovom radu u STEM području.

"STEM akademija" predstavljanje projekta

“STEM akademija” projekt je Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI). HUKI je neprofitna organizacija osnovana radi promicanja poduzetništva, društvenih inovacija, umrežavanja te međusobne pomoći pri razvoju osobnih vještina za zapošljavanje i osobni napredak. 

Kroz svoje aktivnost projekt će doprinijeti:

  • jačanju kompetencija za društvo 21. stoljeća
  • poticanju logičko-matematičke inteligencije
  • poticanje digitalne i tehnološke pismenosti 
  • utjecaju na jačanje samosvijesti
  • osnaživanju organizacija civilnog društva koje planiraju provedbu STEM programa 

Više informacija o prijavi i ostalim projektima, pronađi na huki.hr

“STEM akademija” sufinancirana od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background