Počinje novi ciklus besplatnih radionica za mlade na temu izrade skulpture u digitalnom mediju

Written by on 06/08/2021

U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom u kolovozu organizira drugi ciklus online radionica za mlade DIGI dan na temu skulptura u digitalnom mediju.

Radionice će voditi Milivoj Popović, akademski kipar i autor najprodavanijeg ZBrush Udemy tečaja – Sculpting in ZBrush, koji broji preko 10 tisuća studenata. Milivoj je i vanjski suradnik na kiparskom odsjeku Umjetničke Akademije u Splitu, a svoje radove izlagao je u brojnim galerijama i dobio priznanja od priznatih online portala za digitalnu umjetnost kao što je 3DTotal Gallery Award, Artstation Pick, CGSociety CGTalk Award, Rebus Farm Artist of The Month Award.

Drugi ciklus DIGI radionica fokusira se na izradu skulpture u digitalnom mediju korištenjem računalnog programa ZBrush, a kroz cijeli proces sudionike će voditi mentor, Milivoj Popović. Tijekom 4 dana predavanja osmislit će i izraditi svoje digitalne skulpture, a kako se radi o kratkom vremenu za savladavanje zadataka preporučuje se sudjelovanje na svim terminima jer je tematika usko povezana. Nakon odslušanog ciklusa radionica svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju koja im može koristiti za daljnji profesionalni razvoj u području računalne animacije. Prva radionica skulpture u digitalnom mediju u kolovozu starta 17.08., a datumi ostalih radionica su: 20.08, 24.08 i 27.08. Sve radionice održat će se u terminu od 10 do 13 sati. Prijave na drugi ciklus radionica zaprimaju se putem online obrasca do popunjenja slobodnih mjesta.

Do kraja godine u sklopu DIGI dan programa provest će se još 2 ciklusa online radionica koje će voditi braća Popović, osnivači studija za 2D i 3D grafiku, te uspješni kreatori svjetski nagrađivanih animiranih filmova. U sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online, mladi do 25 godina imaju jedinstvenu priliku besplatno učiti od braće Popović o animaciji, skulpturi u digitalnom mediju, upoznati se s 3D printanjem i naučiti kako koristiti tehnologiju proširene stvarnosti za izradu društvene igre.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background