Počinje Kašetarnica

Written by on 01/09/2021

U okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe, a u organizaciji Udruge za promicanje suvremene umjetnosti (UPSUS) danas (01. rujna) počinje 7. Kašetarnica.

Riječ je o ekološko umjetničkom paviljonu koji fokus usmjerava na javne i neiskorištene prostore i stavlja ih u funkciji umjetničkog djelovanja. Projekt se bavi metodologijom izlaganja ukazujući na krhkost i promjenjivost prostora, a sama Kašetarnica je montažna građevina s rokom trajanja. Ove godine Kašetarnica će biti postavljena u Gradskom parku, a u okviru projekta održavat će se niz radionica i zanimljivih sadržaja za djecu i odrasle.

Program počinje u 17 sati. Posjetitelji će moći sudjelovati na više radionica i predavanja: radionice grafita – voditelj Ivan Svaguša, radionice stop-motion animacije – voditeljica Maja Stojić, radionica fotografije – voditeljica Anđela Vidić, predstavljanje Šahovskog kluba Sinj i edukativne radionice udruge Biom inspirarianu travnjacima i bogatim životom Dinare. Radionice su namijenjene djeci i mladima.

Posljednji dan zatvaranja manifestacije rezerviran je za izložbu radova i druženje uz glazbeni program i puštanje ploča za što će se pobrinuti „Noć Vinila“. Izložba i slušaonica će se održati u Gradskom parku u petak 3. rujna 2021.

Dodatne informacije o programu, rasporedu događanja radionicama i voditeljima možete pronaći na facebook i instagram stranicama UPSUS – Udruge za promicanje suvremene umjetnosti.

Ove godine naglasak radionica stavljen je na očuvanje prirode i okoliša, a projekt su uz Grad Sinj podržali, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Grada Sinja te udruga BIOM koja se bavi zaštitom prirode, njenom promidžbom i popularizacijom.

Sve radionice su besplatne.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background