Meteorolog Kristijan Božarov za Ultru Split: Ništa od sniježnog dočeka 2022.

Written by on 27/12/2021

U posljednjem smo tjednu 2021. godine, a posljednjih dana zahvatila nas je jaka južina koja je sa sobom donijela toplo, ali oblačno i kišovito vrijeme. Meteorolog Kristijan Božarov za Ultru Split dao je odgovor na pitanje koje zanima sve partijanere koji će 2022. dočekati na otvorenome.

Snijeg je posljednji put zabijelio Split 2012. godine

Statistička mogućnost za bijeli Božić je mala, vjerojatnost da se to dogodi u Splitu manja je od pet posto, a slično je i s novogodišnjom noći – poručio je Božarov.

Iako je još teško precizno prognozirati kakvo nas vrijeme očekuje, jedno je sigurno – snijega neće biti: Poprilično je jasno da nas sada i dalje čekaju kiša, južina i oblaci. Vrijeme će biti promjenjivo. Postoje naznake da će se oko dočeka vrijeme smiriti i da će nam doći sigurno vrijeme – kazao je on i dodao: Uzmite ovu prognozu s rezervom još koji dan, ali iako nema snijega, bar neće biti kiše.

Kristijan Božarov ugledni je meteorolog koji rado surađuje s više medija u Hrvatskoj

Narednih dana učenici i studenti na zimskoj su pauzi, a popularni meteorolog otkrio nam je i postoji li šansa za zimske radosti negdje blizu nas.

Zasad nije neka snježna prognoza ni za Dalmaciju ni za okolna područja. Oko Nove godine nam se možda dogodi nekakvo proljepšavanje pa će barem biti više sunca i manje juga, kad već neće biti snijega – zaključio je Kristijan Božarov.

U nadi da će Vam se ostvariti planovi za doček nove godine, kao i sve novogodišnje odluke, dragi naši slušatelji – sretni Vam blagdani od cijele ekipe Ultre Split!

FOTO: Međimurske novine, Slobodna Dalmacija


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background