Nutricionistkinja Iva Tokić za Ultra dan: Zdrava prehrana najčešća je novogodišnja odluka, ali ne treba biti revolucionaran

Written by on 28/12/2021

Posljednjih dana za blagdanskim se stolom jelo svega i svačega, a kako blagdane polako, ali sigurno ostavljamo iza sebe, tako se treba vratiti u standardne okvire kad je prehrana u pitanju. Nutricionistkinja Iva Tokić u programu Ultra dana otkrila je zlatne savjete za sve koji se planiraju posvetiti prehrani.

Konzumirali smo zasićene masnoće, suhomesnate proizvode i šećere, ali sad je potrebno vratiti se u balans. Moramo jesti zdravije i nutritivno bogatije, uz puno voća i povrća, žitarica i vode. To će nas vratiti u staru rutinu – rekla nam je ova mlada Solinjanka.

Jesti zdravije jedna je od najčešćih novogodišnjih odluka. Iva nam je otkrila i kako biti uspješan kad su takve odluke u pitanju.

Možemo raditi na tome da mijenjamo nekakve svakodnevne navike, primjerice da povećamo unos voća i povrća ili vode. Ključna je stvar mijenjati navike korak po korak, a ne preko noći. Mozak voli ponavljane radnje i ne voli revolucionarne promjene.

Većina ljudi okreće se zdravijoj prehrani zbog gubljenja tjelesne mase. Međutim, ova popularna mlada nutricionistkinja smatra da jedno ne uzrokuje nužno drugo.

Zdrava prehrana ne mora značiti mršavljenje. Ako se krenemo hraniti zdravije, ne mora značiti da ćemo mršaviti. Što se tiče samoga gubitka kilograma, to je čista matematika. Ako unosimo manje energije nego što trošimo, onda će tijelo poželjeti gubiti na kilaži i stvarat će energiju koja mu je potrebna – pojasnila nam je.

Otkrila nam je i zlatni savjet za naredni period kako bismo organizam vratili u ravnotežu:

Možemo se kroz naredni period potruditi da naša prehrana bude nutritivno bogatija, lakša i da bude kalorijski siromašnija ako smo pretjerali za ove praznike. Još bih jednom ponovila – ne savjetujem revolucionarne promjene jer nećemo dobiti revolucionarne rezultate i navike, već ćemo se zaplesti u začarani krug – zaključila je nutricionistkinja Iva Tokić.

Ultra dan poslušajte svaki radni dan od 13 do 17, samo na Ultri Split.

FOTO: Slobodna Dalmacija


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background