Luciano Plazibat za Ultru Split o mladima i opasnostima na TikToku: Nekada je mama gledala kroz prozor družimo li se s budalama, sada to treba raditi virtualno

Written by on 14/03/2022

Popularni dalmatinski influencer, 23-godišnji Luciano Plazibat u programu Ultre Split prokomentirao je nedavnu optužnicu protiv TikToka, Andrei Baković otkrio je i planove za buduće projekte, a poslao je i poruku svim roditeljima.

“TikTok loše utječe na mentalno zdravlje mladih” – to tvrdi skupina američkih odvjetnika koja pokreče tužbu protiv ove brzorastuće online platforme za objavljivanje kratkih videozapisa.

– Mislim da platforma nije kriva za sadržaj koji se na njoj plasira. Postoje smjernice koje kreatori moraju poštivati, a algoritam je takav da zabranjuje razne prizore poput vatre, oružja, nasilja, mržnje i sl. Ova situacija je kao da tužiš računalo, a ne osobu za tim računalom. Odgovornost je na pojedincu, na svima nama – poručio je Luciano Plazibat kojeg na TikToku prati preko 280 tisuća ljudi.

Osvrnuo se i na razliku pravoga života i života na društvenim mrežama.

– Trudim se svoj život prikazati na najpozitivniji mogući način, trudim se motivirati ljude i dokazati im da je sve moguće. Psovke, mržnja i slično loše utječu na publiku, pogotovo kad se radi o mladima koji nas prate – otkrio je u programu Ultra jutra te dodao kako se kroz svoj rad uvijek trudi prikazati pravoga sebe i postaviti dobar primjer.

Neki influenceri često uzimaju sponzore i klijente bez obzira na to koji proizvod reklamiraju pa tako nerijetko viđamo Instagramere, TikTokere i ostale kako mladim ljudima reklamiraju duhanske proizvode, alkohol i sl. Plazibat kaže – to nije u redu.

– Za osobe koje su jako mlade dobi, pogotovo u osnovnoj školi koje nas većinom prate, kad im uporno predstavljaš takve proizvode na zabavan način, namećeš im u glavu da je to normalno. Treba imati na umu da nas prate djeca koja još nisu dovoljno zrela za sama odlučivati i plasiranje ovakvih proizvoda može dovesti do štetnih posljedica – smatra Dalmatinac koji se široj javnosti predstavio sudjelovanjem u realityju, a otad ne prestaje oduševljavati s raznim plesnim i zabavnim videima.

Smatra i kako se od društvenih mreža može živjeti, kako se radi o unosnom biznisu, a odgovornost je, kaže, i na roditeljima djece.

– Poručio bih svim mamama i tatama da prate što im dijete gleda, ako roditelji misle da je netko loš primjer, tu oni nastupaju. Roditelji su tu da odgajaju djecu, iako je odgovornost i na nama. Volio bih kad bi se roditelji malo više uključili u cijelu priču. Nekada je mama gledala kroz prozor družimo li se s budalama, sada to treba raditi virtualno.

@lucianoplazibat

Zabavno nam je na @plessazvijezdama.novatv BACKSTAGE najbolje snimke😂💪🏼🔥 #dance #lucianoplazibat #psz #plesazvijezdama #dance #foryou

♬ original sound – Luciano Plazibat

Osvrnuo se i na svoje buduće projekte i planove za ostatak godine.

– Nedavno sam bio na Dori, imam veliki projekt u Srbiji kroz treći mjesec, ljeto je rezervirano za putovanja. Napokon mogu reći, ovo ljeto idem uživo na koncert Lady Gage, ona mi je glazbeni uzor broj jedan. Otići ću i do Dua Lipe u Amsterdam, malo i u Madrid – rekao nam je uzbuđeno i dodao: Uspio sam naći vremena za odmor, prošle su dvije godine za mene bile jako radne jer sam lockdown iskoristio za rad. Ljeto je rezervirano za odmor, ali ako se stvori prilika za nekakav plesni angažman, tu neću moći reći ne.

Tajna je sve provući kroz svoj život, biti ono što stvarno jesam, biti pravi ja – zaključio je Plazibat i izrazio želju za što skorijim smirivanjem trenutne situacije.

Ultra jutro poslušajte svaki radni dan od 8 do podne, samo na Ultri Split.

FOTO/VIDEO: Story.hr, Instagram, TikTok


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background