Ovaj vikend rezervirajte za “Dizajnersku početnicu”: Evo o čemu se radi

Written by on 22/03/2022

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Detalje radionice otkrila nam je koordinatorica Eleonora Matijašević.

Dizajnerska početnica će se održati u subotu, 26. ožujka 2022. na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3.

– Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice – objasnila je Matijašević za Ultra jutro.

– Na radionici će se polaznici upoznati s osnovama slovnih oblika te će imati priliku tehnikom kolaža ilustrirati slova na temelju igre riječi. Zajedno ćemo iskomunicirati ideje i upoznati se s dizajnerskim razmišljanjem i samim procesom rada – poručila je i otkrila kako će radionicu voditi Tina Listeš.

Tema su slova, a radionica je namijenjena svim malim kreativcima, odnosno osnovnoškolcima od prvog do četvrtog razreda, koji se žele upoznati sa svijetom dizajna.

Radionice su prilagođene za sve zainteresirane bez obzira na prethodno iskustvo. Sve je u potpunosti besplatno, a broj sudionika je ograničen. Potrebna je prijava preko e-mail adrese dizajnerskapocetnica@umas.hr. Prijave traju do petka, 25. ožujka u 17 sati.

FOTO: Facebook / PR


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background