Vanillaz za Ultru Split: Uskoro putujemo na turneju u Vijetnam, a tekst za novu pjesmu napisala je Poljakinja koju smo upoznali u Miamiju

Written by on 06/07/2022

Poznati DJ duo, Marko i Miha, poznatiji kao Vanillazi, u jeku zgusnutog ljetnog rasporeda stigli su u goste na Ultru Split. Prokomentirali su buduće nastupe, najavili novi projekt “Places by Valamar” u kojem sudjeluju te predstavili svoju novu pjesmu “Burning red”.

– Volimo doći tu. Bili smo tu prije godinu dana, otad smo dobili koju kilu. Šalu na stranu, stekli smo dosta više iskustva, dogodile su se razne stvari, ali ono što je najbtnije je da se nismo promijenili nagore, ostali smo vjerni sebi – otkrio je ovaj popularni dvojac.

Osvrnuli su se na dvije “korona-godine” iza nas.

– Bio nam je to dosta čudan period, ali sad se polako vraćaju partyji, mi za to živimo i veselimo se tome. Nedostajali su nam ljudi, prijatelji iz svih dijelova svijeta, puni klubovi…

Uz brojne nastupe koje spremaju ovo ljeto na dalmatinskoj obali, uskoro putuju u Vijetnam.

– Spremamo mini-turneju. Inače smo uvijek išli do Azije barem jednom godišnje, zbog cijele situacije s koronom to nismo mogli. Imamo jedan veliki festival, zatim jednu veliku svirku, a kad se vratimo iz Vijetnama spremamo nastupe na brojnim lokacijama. Sve skupa, puno ljeto – poručili su.

Jedan od evenata na kojima nastupaju je i “Places by Valamar”.

To je nešto novo, jako zanimljivo. Lokacije su Starigrad na Hvaru i Makarska. Tek ove godine kreće taj program, ideja je fantastična, ali ni mi još u potpunosti ne znamo što nas čeka – uzbuđeno su otkrili.

Miha je jedno vrijeme živio u Splitu, a na pitanje Marku može li se on zamisliti kao stalan stanovnik Grada pod Marjanom, rekao je:

– Preko ljeta definitivno, preko zime nikad nisam bio pa ne znam kako je. Nije tako vruće, nije tako hladno, mogao bih probati. Ako ima netko tko me želi udomiti na mjesec-dva, neka se javi… – poručio je kroz smijeh.

Osvrnuli su se na svoju diskografiju u budućnosti.

– Bilo je puno vremena zadnje dvije godine za raditi. Svaki mjesec će biti nova traka, vjerujemo da će se naći na svačijoj playlisti. Spremamo nešto posebno za desetu godišnjicu u Zagrebu.

Nedavno su objavili i novu pjesmu “Burning Red” u suradnji s Nikol Apatini.

– Traka je skoro dvije godine bila u planu na računalu, iako ona nikad nije stajala, uvijek je bila živa. Pokušavali smo s raznim vokalistima, ali jednostavno nismo bili zadovoljni. Onda je došla cura Nikol iz Poljske, napisala je lyrics koji nam se svidio i odlučili smo objaviti pjesmu – zaključili su Marko i Miha.

“Burning red” možete poslušati u nastavku.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background