Udruga DVK iskombinirala je treći KOMBO festival

Written by on 29/11/2021

KOMBO festival čine predavanja, rasprave i radionice, a ove godine po prvi put će se održati u potpunosti online

KOMBO je festival vizualne kulture u kojem studenti Udruge DVK žele ostvariti kvalitetno, održivo i primjenjivo pridonošenje bogatstvu kvalitete rada Umjetničke akademije u Splitu, kao i kulture grada Splita.

 Program je zamišljen u obliku predavanja, javnih tribina, diskusija i radionica. Ove godine zbog epidemiološke situacije FVK KOMBO će se u potpunosti održati online preko Zoom platforme u periodu od 02. do 05. 12.2021.

Radionice i predavanja organizirana su u suradnji s priznatim dizajnerima iz Hrvatske, ali i regije.
Projekti ovakvog tipa važni su kako bi se obogatila kulturna događanja i u našem gradu.

Radionica #1

KOMBO DVK RADIONICA

Reciklaža
🕒 3.12.-5.12.2021.
📌 Zoom, online
Voditelj: Srdjadja Dragović & Milena Vukoslavović
U prvoj radionici sudionici će imati priliku zaviriti u arhivu te razmijeniti, nadograditi, reorganizirati i rekonstruirati kroz postavljanje pitanje “Što sve ostavljamo i zapostavljamo?”. Kopajući po smeču arhive od pronađenog gradit će te novo te staro predstaviti u novom svjetlu!

Radionica #2

Varijacije na temu
🕒 3.12.-5.12.2021.
📌 Zoom, online
Voditelji: Nino Bodač & Matija Sandrić
U tri dana sudionici radionice imat će priliku naučiti osnove interpolacije. Zvuči teško, ali primamljivo? Nema straha, kroz radionicu crtat će se slova, riječi, rečenice ili znakovi po osobnoj preferencije, a naknadno će se uz pomoć interpolacije dobiti razne varijacije napravljenog. Ukratko, finalni proizvod je kratka animacija ili gif.
Sa sudjelovanje je potrebno računalo, Adobe ilustrator, Fontlab.
Dizajnersko predznanje za ovu radionicu nije potrebno, ali je dobrodošlo!

Osim samih radionica, održat će se i predavanja, a u ulozi govornika naći će se desetak profesionalnih dizajnera, umjetnika i tipografa. Kombo festival također je pripremio i dva razgovora sa panelistima.

Glavni cilj KOMBO festivala je promocija dizajna te edukacija o vizualnim praksama. Sva predavanja će se održati online putem Zooma i slobodna su za javnost. Više informacija i točan raspored predavanja pronađi na Udruga DVK.

KOMBO festival jedinstven je u Splitu, a plijeni pažnju brojih zainteresiranih iz regije. Vrijedna ekipa iz Udruge DVK u budućnosti festival planira širiti u više kategorija, a mi se veselimo svakoj nadolazećoj!


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background