Toni Milun za Ultra klub otkrio formulu zdrave kose Meghan Markle i poručio: Maturanti, ne čekajte zadnji tren

Written by on 24/03/2022

Poznati matematičar i profesor Toni Milun povodom Svjetskoga dana matematike osvrnuo se na probleme koji učenici i studenti imaju s gradivom, otkrio je tajnu lakšeg savladavanje problemskih zadataka i ispričao kako je počela njegova ljubav prema prirodnoj znanosti.

Toni Milun, v. pred. - Visoko učilište Algebra

– Volio sam matematiku od malih nogu. Otkad sam imao pet-šest godina, brojevi su me privlačili. Sam sam sebe naučio zbrajanje i oduzimanje još i prije škole. Znam da većini ljudi to nije zanimljivo, ali iz nekoga razloga meni je – poručio je kroz smijeh poznati profesor.

Milun na svome YouTube kanalu broji preko sedamdeset tisuća pretplatnika, a Emi Bago u programu Ultra kluba otkrio je kako je počelo njegovo snimanje videa na toj platformi.

– Ponukao me moj student davne 2011. Pozvao me jednog dana na kavu i rekao: ‘Profesore, bilo bi dobro da snimate videa da olakšamo svima matematiku. Mislim da imate potencijala.’ Našli smo se tri dana kasnije i snimili prva videa – prisjetio se.

Inače, Toni Milun nedavno se aktivirao i na platformi TikTok gdje je u rekordnom roku skupio gotovo trideset tisuća pratitelja.

@tonimilun.hr

Reply to @andrejrazumic Part 2 👉 Kako se ispravno pišu brojevi? 🙂🔢✍🏻 #milunnatiktoku #lijeppozdrav #tonimilun #matematika #math #fyp

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Većina učenika i studenata nezadovoljna je aktualnim planom i programom Matematike jer većina gradiva nije primjenjiva u stvarnome životu.

– Vjerojatno nećemo koristiti sve ono što naučimo, ali svaki put kad savladamo nešto novo, u mozgu se, laički rečeno, spoje stanice i pomažu nam u daljnjem učenju. Generalno gledano, logaritme, trigonometriju i sl. malo će tko koristiti u životu, dok su, primjerice, postoci dio našeg svakodnevnog života – pojasnio je Milun.

U svome radu, profesor Milun često se susreće s, kako kaže, najvećim problemom novih generacija.

– Primijetio sam da dosta mladih sve radi zadnji tren. Ima još dovoljno vremena do mature, krenite odmah danas malo po malo riješavati zadatke, svaki dan po jedan-dva. Vidjet ćete da je to puno bolje nego sve ostavljati za kasnije.

@tonimilun.hr

Prepoznajete li tko je to pisao Milunov ispit? Pišite u komentare! 👀 🙈😂 #milunnatiktoku #tonimilun #matematika #ispit #test #fyp #lijeppozdrav #algebra

♬ In corpore sano – Konstrakta

Otkada je Konstrakta osvojila društvene mreže svojom pjesmom “In corpore sano”, glavno je pitanje: Koja je tajna (formula) zdrave kose Meghan Markle?

– Joj! Kad sam čuo tu pjesmu, oduševio sam se. Formula je biti otkačen i svoj. Ne treba razmišljati kome ćemo se svidjeti, a kome ne. Moramo biti svoji, to je tajna – zaključio je Toni Milun.

Ultra klub poslušajte od srijede do subote, od 18 do 22, samo na Ultri Split.

FOTO: Algebra


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background