Romantika u Saloni 2021.

Written by on 30/06/2021

Cilj ove manifestacije, koja će se održati u ljetnim mjesecima u 3 različita termina je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima se na kreativan način prikazuje život u Saloni u antičko doba.


Ovom manifestacijom doprinosi se promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time se neposredno utječe i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji.


Manifestacija će se održati 10. godinu zaredom (od 2012. godine), a ostvarila je značajan broj posjetitelja koji neprestano raste te se pozicionirala kao centralna manifestacija Solinskog kulturnog ljeta i medijski brand grada Solina. Manifestaciju organizira Turistička zajednica.


PROGRAM:
U 2021. godini program će se sastojati od slijedećih tematskih događanja:
Antički kutak ljepote – Tusculum Salona – 4. 7. 2021.
Ova večer označava početak manifestacije Romantika u Saloni uz prikaz uljepšavanja žena u antičko doba kroz šminku, mirise te izradu frizura dok će večer obilježiti glazbeni nastup naše poznate violončelistice Ane Rucner.


Antika uz Jadro – Centar grada Solina – 30. 7. 2021.
Ovom večeri donosimo dašak antike u centar grada Solina uz sajam antičkih zanata -kovač lončar, košačar, toge, radionica antičkih suvenira, mozaika, prodaja proizvoda za uljepšavanje te glazbeni nastup Stipana Popovića i Ivane Kenk Kalebić (mandolina i gitara).


Antička bajkaonica, igre i radionica antičkih mozaika – Tusculum Salona – 6. 8. 2021.
Tijekom ove večeri održat će se bajkaonica u izvedbi Andrijane Vicković (glumica HNK Split) na temu antike. Osim toga posjetitelji će se moći okušati u antičkim igrama poput trlje, rimske rote i slično kao i u izradi antičkih mozaika te arheološkoj radionici.


U okviru događanja u Tusculumu posjetiteljima je osiguran je besplatan razgled Salone 04. 07. i 06. 08. 2021.
Ulaz na manifestaciju je besplatan.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background