Najbolji hrvatski atletičar spreman je za Olimpijske igre

Written by on 15/07/2021

Hrvatski bacač kugle Filip Mihaljević i član splitskog ASK-a održao je konferenciju za medije na stadionu u Parku mladeži.

U petak putuje u Zagreb odakle će u subotu krenuti prema Japanu na svoje druge Olimpijske igre. Spreman i motiviran da u Tokiju ostvari rezultat karijere.

  • Idemo u Tokio s ciljem da uđem u finale, to je osnovna želja. Sezona je do sada bila uspješna, zadovoljan sam rezultatima i formom pa s optimizmom gledam prema Olimpijskim igrama. Najvažnije je da putovanje prođe bez problema, da ostanemo negativni na Covid i dođemo na natjecanje bez problema. Svi znate koliko problema sport ima s pandemijom, nadamo se da mi nećemo imati problema – istaknuo je Mihaljević.

Za početak će biti u Kagawi zajedno s ostatkom atletske reprezentacije, a 30. kolovoza ulazi u Olimpijsko selo .

  • Dobro smo trenirali, iza sebe imam nekoliko vrlo dobrih tjedana i nadam se da ću nastaviti u tom ritmu. Najvažnije su kvalifikacije 3. kolovoza, treba biti maksimalno koncentriran za taj dan jer mogu biti komplicirane. Imate samo tri hica, a konkurencija je užasno velika. Kugla je vrlo jaka disciplina, mnogo je kandidata za medalje i biti među 12 ljudi u finalu bio bi veliki uspjeh. Naravno, moje ambicije su najveće, želim baciti najbolji rezultat, želim prebaciti 22 metra. Pa ćemo vidjeti što će mi to donijeti. Nema u kugli pravila, medalje su se znale osvajati s 21 metar, ali nekad je i 22.50 bilo malo – dodao je Mihaljević.

Proteklih je dana Mihaljević trenirao u Splitu, imao je potpuni mir i odlične uvjete u svom ASK-u.

  • Moram se zahvaliti Klubu i Savezu na potpori i podršci, imali smo sve što nam treba, radili smo dobro na Parku mladeži. Svakom sportašu je važno biti miran na treninzima i natjecanjima, a mi smo to imali – dodao je Mihaljević.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background