KAMEN KAO VJEČNA INSPIRACIJA

Written by on 24/08/2021

U organizaciji Centra za kulturu i baštinu Grada Vrgorca će se u subotu 28. kolovoza u Velikom Godinju održati radionica obnove suhozida.

Pod stručnim vodstvom mentora iz udruge “4 grada Dragodid” će biti predstavljeni principi tradicionalne tehnike gradnje suhozida i njihova praktična primjena, a sudionici će imati priliku obnoviti i sanirati dijelove suhozida.

Radionica se održava u sklopu manifestacije “Tragom tradicije i pučke arhitekture” na kojoj surađuju Park prirode Biokovo Makarska, Geopark Biokovo Imotska jezera, Centar za kulturu i baštinu Grada Vrgorca te Zavičajno društvo “Veliki Godinj” Rašćane.

Zaselak Rašćane je smješten na sjevernim obroncima Parka prirode Biokovo, a Veliki Godinj je očuvani biser i muzejski primjer pučkog graditeljstva u Zagori, svjedočanstvo bogatog naslijeđa i kulture življenja u skladu s prirodom.

Za sve sudionike je osiguran potrebni alat i topli obrok, a prijaviti se može u inbox na Facebook stranicama Parka prirode Biokovo i Centra za kulturu i baštinu Grada Vrgorca.


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background