Do ponoći se potpisuje peticija Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode

Written by on 19/07/2021

Organizatori Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode pozivaju sve zainteresirane građane da još do ponoći potpišu peticiju kojom traže od ministra državne imovine Darka Horvata da spriječi daljnju izgradnju i, kako navode, devastaciju uvale Vruja.

Peticijom se također traži i povratak uvale u prvobitno stanje kroz nekoliko koraka. Tekst peticije donosimo u nastavku:

“Dok vi ovo čitate, Ministarstvo državne imovine na čelu s ministrom Darkom Horvatom razmišlja hoće li čovjeku koji je devastirao jednu od najljepših uvala na Mediteranu, ozakoniti sve što je do sad tamo napravio. Dovoljan je samo njegov potpis.

Sve što bespravnom graditelju u uvali Vruja sada treba jest da mu Ministarstvo proda zemljište na kojem je bespravno gradio. Dogodi li se to, devastator će moći ozakoniti sve objekte i Vruja će tako pripasti njemu i po slovu zakona. Potpisivanjem peticije apeliramo na ministra Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište osobi (ili tvrtki) koja je do sad na njemu 20 godina bespravno gradila uz to braneći mještanima pristup plaži i samoj uvali. Apeliramo na ministra Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište u Vruji nikome.

Potpisivanjem peticije apeliramo na institucije Republike Hrvatske da ponište Odluku o legalizaciji dijela bespravnih građevina, donesenu 2014. godine (kojom se sada bavi DORH) te da sruše drugi dio građevina, one objekte građene nakon 2014. godine koji nisu legalizirani. Ili da ih stave u javnu upotrebu, da se taj objekt tretira kao što se tretiraju planinarski domovi, da tamo mogu dolaziti svi građani, da tamo mogu besplatno ljetovati djeca iz domova diljem Hrvatske, umirovljenici i sve druge ugrožene skupine.

Potpisivanjem peticije apeliramo da se Vruja vrati u prvobitno stanje kako bi na nju opet mogli doći svi mještani okolnih naselja, svi građani okolnih gradova i tko god poželi. Potpisivanjem peticije apeliramo na institucije Republike Hrvatske da se Vruja oslobodi od okupatora i vrati narodu!”

Pozivani su svi građani koji smatraju da država ne bi trebala prodati zemlju uzurpatoru koji je na njoj bespravno gradio, da potpišu peticiju na linku http://chng.it/7PcNZs8vGC”


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background