Dario Marčac za Ultra Jutro: TikTok je najpopularniji na svijetu jer je brz, mladi to vole

Written by on 29/12/2021

TikTok je platforma koja je u posljednje dvije godine doživjela veliki boom. Iako i Instagram, i Facebook, i Twitter imaju velik broj aktivnih korisnika, prema najnovijim istraživanjima – TikTok se smjestio na sami vrh ljestvice i time postao najpopularnija internet stranica na svijetu. U programu Ultra jutra poznati hrvatski TikToker Dario Marčac objasnio je koji je razlog popularnosti ove aplikacije.

Ekipu najviše privlači brzina. Videi su kratki, od par sekundi do par minuta. Jedan pokret prstom po ekranu ljude vodi na novi zabavan video. Važnu ulogu ima i odličan algoritam koji skenira naše interese pa nam izbacuje videa koja volimo i želimo gledati – objasnio je Marčac.

Nije tajna da je TikTok svoju popularnost stekao za vrijeme prvoga lockdowna, a od toga se trenutka broj korisnika svakodnevno povećava. Ovaj mladi influencer pojasnio nam je kako je tekao rast platforme.

Prije tri godine publika na TikToku imala je u prosjeku 15 godina. Međutim, pandemija je motivirala i druge ljude da postanu aktivni korisnici. TikTok je u to vrijeme potaknuo i ostale platforme na angažman pa su tako nastali Instagram reels i YouTube shorts.

@dariomarcac

PRANKALI ME NA LIVEU!! 😂😂 #ultrasplit @ultrasplit

♬ original sound – Dario Marčac

Inače, ova prestižna titula najpopularnije web stranice 2021. godine ne odnosi se samo na popularne društvene mreže, već i na razne Googleove alate, poput Translatea, Mapsa, Photosa, Newsa i tako dalje.

Marčac, kojega na TikToku prati preko pola milijuna ljudi, otkrio nam je svoja predviđanja po pitanju postoji li rok trajanja za ovakve stranice i platforme koje instantno narastu.

Po svim statistikama TikToku je prognoziran rast. Nakon dosadašnjeg rasta, doći će vrijeme “adseva”, tako da će zadržat dobrim dijelom prvu poziciju. Kao i svaka druga stvar, jednom će doći do vrhunca, a onda će se pojaviti nove stvari koje će preuzeti prvo mjesto i osvojiti tržište.

Dario Marčac ima i poruku za sve kompanije: Bliži se period “adseva” i targetiranih reklama pa još jednom pozivam sve da se sada priključe, okupe bazu pratitelja i stvore svoju TikTok zajednicu tako da prve postave temelje u svojoj industriji i zauzmu mjesto “trendsettera” – zaključio je mladi TikToker.

Ultra jutro poslušajte svaki radni dan od 8 do 12, samo na Ultri Split.

FOTO: Tportal, Story.hr


Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background