Besplatne radionice karakter dizajna animiranih likova za mlade do 25 godina

Written by on 08/07/2021

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom u srpnju nastavlja s besplatnim online radionicama pod nazivom DIGI dan koje će se ovoga puta baviti aktualnom temom spajanja umjetnosti i novih tehnologija kroz karakter dizajna animiranih likova. Radionice su namijenjene mladima do 25 godina, a provode se u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Svi sudionici imat će priliku kroz prvi ciklus DIGI dan radionica – karakter dizajn likova, u trajanju od pet dana, naučiti kako dizajnirati lik iz vlastite mašte koristeći metode i tehnike koje se koriste u industriji filmske produkcije, izrade računalnih igara i animacije. Animacija je jedan od najsvestranijih formata za pričanje priča želite li gledatelja vratiti u davna vremena, stvoriti nevjerojatna bića ili se upustiti u putovanje unutar ljudskog tijela, s animacijom je moguće izraditi gotovo sve. Svaka dobra priča ima dobro razrađen karakter lika, a upravo taj karakter sudionici će imati priliku naučiti osmisliti i dizajnirati na DIGI dan radionicama. Tematika karaktera bit će definirana tijekom radionica, a može biti bazirana na problematici koja je društveno angažirana ili se tiče tema koje su vezane uz marginalizirane društvene skupine.


Ciklus DIGI dan radionica u srpnju vodit će Veljko Popović akademski slikar koji se profesionalno bavi računalnom grafikom. Na umjetničkoj akademiji u Splitu predaje animaciju, a njegovi filmovi prikazivani su i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima, uključujući Annecy, Animafest, Clermont-Ferrand, Aspen, Hirošimu, Leeds, Stuttgart itd.


Sudjelovanje na radionicama potpuno je besplatno, a nakon odslušanog programa svi sudionici dobit će potvrdu za sudjelovanje koja im može koristiti u budućem profesionalnom razvoju.
Broj sudionika na DIGI dan radionicama je ograničen, a prijave se zaprimaju putem https://forms.gle/ubjyKaqsqdY4hfJFA
Polaznici trebaju imati računalo, internetsku vezu i osnovno poznavanje rada na računalu.


Continue reading

Ultra Split

Hitovi koje voliš

Current track

Title

Artist

Background